Skip to content
Politică

Alina Bica a scăpat de arestul la domiciliu

Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, a scăpat de arestul la domiciliu, măsură impusă în dosarul în care este judecată pentru fapte de corupţie legate de soluţionarea favorabilă a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, informează romaniatv.net.

Această decizie vine după ce pe 26 octombrie a.c. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis  ca Alina Bica să fie eliberată din Penitenciarul Târgşor şi judecată în arest la domiciliu. Ca urmare a deciziei instanţei, va fi eliberat şi Şerban Pop, arestat în acelaşi dosar tot pe 2 septembrie.

" "

Amintim că în 25 septembrie, procurorii DNA i-au trimis în judecată, în stare de arest, pe fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi pe fostul şef al ANAF Şerban Pop, pentru luare de mită şi, respectiv, complicitate la dare de mită pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, acesta fiind şi el acuzat în cauză, pentru dare de mită.

La începutul lunii octombrie, Alina Bica a fost transferată din Arestul Poliţiei Capitalei în Penitenciarul de Femei Târgşor, din judeţul Prahova.

Alina Bica a fost arestată preventiv şi în perioada 22 noiembrie 2014 – 21 aprilie 2015.

Bica este judecată în prezent în alte două dosare de corupţie, în care a fost arestată timp de cinci luni.

 

Alina Bica a fost procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din mai 2013 până în noiembrie 2014, când a demisionat din funcţie.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *