Skip to content
Politică

Alina Bica, declaraţii incendiare despre legătura dintre Traian Băsescu şi numirea ei la şefia DIICOT

Alina Bica a făcut, joi seară, declaraţii incendiare despre legătura dintre fostul preşedinte Traian Băsescu şi numirea ei la şefia Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Fostul procuror (în prezent, avocat) a afirmat, la Antena 3, că, dacă ar lua-o de la capăt poate că ar renunța la șefia DIICOT, menționând că regretă faptul că și-a retras demisia atunci când a aflat că i se pregătește ceva.

Alina Bica a precizat că atunci când a primit propunerea de a ocupa funcția de procuror-șef al DIICOT, această propunere nu a venit din partea lui Traian Băsescu sau a Elenei Udrea.

„Eram un profesionist cu o reputație impecabilă(…). Despre mine nu s-a zis niciodată nimic rău înainte de ziua fatidică în care viața mea s-a modificat substanțial”, a spus Bica, la „Sinteza zilei”.

Alina Bica a vorbit și despre declarația lui Traian Băsescu, potrivit căreia ea ar face parte din echipa lui. Amintim că Băsescu a declarat, în luna aprilie, că nu crede că Alina Bica, Horia Georgescu sau Elena Udrea au luat mită, politicianul adăugând că aceștia au format echipa sa.

„Trei oameni din echipa mea arestează alți trei oameni tot din echipa mea și nu îmi place deloc. Au fost echipa mea cu care am modernizat statul. E greu pentru un președinte să vadă că trei arestează pe alți trei”, a declarat atunci fostul președinte.

„Bănuiesc că s-a referit la împrejurare (Traian Băsescu – n.red.). Pe zona de justiție, am reprezentat ministerul în ceea ce privește relația cu Parlamentul. Au fost discuții și asumări, bănuiesc că la asta se referă. Nu spun că Traian Băsescu a fost împotriva numirii mele”, a arătat Alina Bica.

Citiţi mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *