Skip to content
Politică

Alina Bica: dezvăluiri despre prezent şi începuturile carierei în justiție

Alina Bica a decis să iasă la rampă. Fostul procuror șef al DIICOT, Alina Bica, a fost prezentă duminică seară, de la ora 20, în studiourile RomâniaTV, la emisiunea moderată de Victor Ciutacu.

Astfel, fostul procuror a făcut o serie de dezvăluiri incendiare privind debutul carierei sale.

”La vremea cand mi-am ales drumul pe combatere evaziune nu erau multi, si primul procuror de la Sfântul Gheorghe m-a trimis la cursuri, eu eram procuror judiciar, am avut diferente cu domnul Saramet si am decis sa plec la București. În 2 săptămâni mi-au solutionat cererea si in 2002 eram procuror la Parchetul Bucuresti. Toti fugeau de Bucuresti ca era incarcatura mare pe instante, era viata scumpa si din cauza asta marea majoritate preferau sa se duca acasa”, a suținut Alina Bica.
Mai mult, în ceea ce privește debutul la Parchetul General, fosta șefă DIICOT a adăugat: ”m-a remarcat Luminita Sega si mi-a propus sa accept detasarea la Parchetul Înaltei Curți unde m-a preluat Ovidius Paun si care mi-a propus sa ma titularizez am fost cel mai tanar procuror din istorie la Parchetul General”. În 2008 aveau loc evaluarile si din comisie făcea parte și doamna procuror general Kovesi si ne-am certat rau in sedinta de evaluare, trebuia sa-si dea calificativ care e important. Daca in loc de foarte bine primesti bine nu mai poti sa profesezi, imi aduc aminte ca a fost una din putinele dati cand am iesit din sedinta si am plans. Îmi propusese Predoiu sa fiu consiliera a lui si am refuzat ca era guvern politic si nu am vrut”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *