Skip to content
" "
Politică

Alina Bica este în stare de șoc. Prima reacție a fostei șefe DIICOT privind dosarul șpăgii de 3,5 milioane de euro

Jurnalistul Robert Turcescu face o mega- dezvăluire despre o presupusă mită de 3,5 milioane de euro care a ajuns la fosta șefa a DIICOT, Alina Bica, cea care se află în prezent în spatele gratiilor în dosarul retrocedărilor ilegale.

Fostul procuror şef al DIICOT, Alin Bica, este în stare de șoc după acuzațiile care i-au fost aduse de DNA, precizează avocatul Alinei Bica, Laura Voicu.

" "

„Doamna Alina Bica este în stare de șoc. Nu îi vine să creadă că în 16 ani de când a fost procuror nu a avut nicio sesizare la DNA, iar acum apar ziua și denunțul, ziua și denunțul”, a zis Laura Voicu la România TV.

Întrebată dacă se așteaptă să apară și alte lucruri despre clienta sa, avocata a zis: „Am văzut atâtea lucruri în 15 ani de avocatură încât nu mă mai miră nimic. Mă miră totuși ușurința cu care se tratează anumite lucruri de o importanță covârșitoare în momentul în care aceste lucruri dictează libertatea unui om”.

În plus, despre o casă pe malul lacului Snagov pe care Alina Bica ar fi primit-o mită, Laura Voicu a zis: „Nu se pune problema de așa ceva. Alina Bica nu are nicio casă pe malul lacului Snagov. Nu are nici casă și nici teren în Snagov. Dacă ar fi avut așa ceva, s-ar fi constituit măsura sechestrului asigurator și pe aceste bunuri. Vă pot demonstra tot cu probe și documente”, a mai precizat avocatul fostei șefe DIICOT.

Citește și: Turcescu face o nouă dezvăluire cutremurătoare. Apare și numele lui Dragnea, într-o presupusă șpagă de 3,5 milioane de euro. DOCUMENTE

Documente DNA postate pe blogul lui Turcescu

Potrivit unor documente ale DNA, publicate duminică de Robert Turcescu, pe blogul său, procurorii fac cercetări într-un nou dosar ce o priveşte pe Alina Bica, disjuns din cel în care fostul procuror şef al DIICOT este arestat.
Bica este acuzată de abuz în serviciu, după ce a făcut parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), care, în 2011, i-a acordat omului de afaceri Gheorghe Stelian o despăgubire ilegală, pentru un teren din Capitală supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro. În acest dosar, ea este cercetată în arest preventiv.

Conform ordonanţei de disjungere a cauzei, după atribuirea valorii terenului, de către expertul evaluator Emil Nuţu şi înainte de aprobarea raportului de către comisia din ANRP, Gheorghe Stelian a cesionat cote-parte din teren către oamenii de afaceri Valentin Vişoiu, Adrian Andrici şi Gabriel Gheorghe, scrie Mediafax.

În urma implicării Alinei Bica în acest caz, fosta şefă a DIICOT a primit, „fără a plăti contravaloarea, o cotă parte dintr-un teren situat la Snagov, în suprafaţă de 4.425 de metri pătraţi”, tranzacţia imobiliară fiind făcută prin interpuşi, conform documentului citat.

 

" "

1 comentariu la “Alina Bica este în stare de șoc. Prima reacție a fostei șefe DIICOT privind dosarul șpăgii de 3,5 milioane de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *