Skip to content
Justitie

Alina Bica, în arest la domiciliu în Italia: Fosta șefă a DIICOT așteaptă extrădarea în România

Inquam / Octav Ganea
" "

Judecătorii italieni au decis luni ca Alina Bica și omul de afaceri Ioan Bene, ambii fugiți din România, unde au fost condamnați definitiv pentru corupție, să rămână în arest până la extrădarea în România. Ulterior, autoritățile italiene au revenit asupra comunicării inițiale către cele românești și au transmis că decizia judecătorilor a fost de arest la domiciliu în cazul Alinei Bica, și nu arest preventiv.

Alina Bica a fost audiată în fața instanței, unde și-a spus punctul său de vedere cu privire la aducerea în țară pentru executarea condamnării la 4 ani de închisoare. Instanța din Peninsulă are la dispoziție 48 de ore pentru a discuta sub ce măsură așteaptă fosta șefă a DIICOT procesul privind extrădarea în România, termen care se scurge luni.

" "
" "

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, urmărită internațional cu mandat european pentru infracțiunea de favorizarea infactorilor, și Ioan Bene, de asemenea condamnat în România și urmărit internațional, au fost prinși vineri de polițiștii din Italia.

Alina Bica a fost dată în urmărire la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, după ce instanța supremă i-a respins apelul, iar aceasta a rămas cu pedeapsa de 4 ani de închisoare cu executare. Judecată în mai multe dosare, Bica a plecat din țară în 2018, înainte ca procesele sale să se încheie. Ea a mers mai întâi în Costa Rica, unde, la un moment dat a fost fotografiată în compania Elenei Udrea. De altfel, împreună cu Elena Udrea, Alina Bica a fost reținută la un moment dat în Costa Rica, dar ulterior a fost eliberată.

În ceea ce îl privește pe Ioan Bene, acesta a fost dat în urmărire la data de 31 ianuarie 2018 după ce s-a sustras încarcerării. Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe acesta la 6 ani şi 4 luni închisoare pentru dare de mită în dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi trebuia să fie încarcerat la Penitenciarul Gherla.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *