Skip to content
Politică

Alina Bica intenționează să-și deschidă cabinet de avocatură

Fostul șef al DIICOT, Alina Bica, dorește să revină în rândul avocaților și să-și deschidă un cabinet individual, cu denumirea „Bica Alina – Cabinet de avocat”. Consiliul Baroului Dolj va analiza, joi, solicitarea fostului șef DIICOT.

Baroul Dolj a precizat că Alina Bica a fost primită în profesia de avocat în 10 februarie 2011, în urma unei decizii a Consiliului. Deși Bica are în acest moment calitatea de avocat, ea nu poate exercita profesia, informează hotnews.ro.

Consiuliul a decis amanarea luarii unei decizii in privinta solicitarilor fostului sef DIICOT si desemnarea unui “consilier-raportor pentru verificari”, se arata documentul publicat pe site-ul Baroului Dolj referitor la ordinea de zi a sedintei consiliului din 9 iulie 2015 cu solutiile adoptate.

În cazul în care Consiliul Baroului Dolj va da curs solicitarilor Alinei Bica, aceasta nu ar putea acorda asistenta juridica persoanelor judecate la Inalta Curtea de Casatie si Justitie pentru o perioada de cinci ani, potrivit Statutului profesiei de avocat publicat pe site-ul baroului, art. 40, alin. (1) in care se arata ca “Avocatii fosti procurori si cadre de politie nu pot acorda asistenta juridica la organul de urmarire penala la care si-au desfasurat activitatea timp de 5 ani de la incetarea functiei respective. Calculul duratei de interdictie se face conform art. 39 alin. (2)”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *