Skip to content
Politică

Alina Bica, într-o situaţie neobişnuită: şi avocat, şi inculpat în faţa aceluiaşi judecător

Fostul procuror-şef al DIICOT Alina Bica s-a aflat, marţi, într-o situaţie neobişnuită, fiind şi avocat, şi inculpat în faţa aceluiaşi judecător.

Ea a reprezentat doi suspecţi într-un proces, iar apoi s-a prezentat în faţa magistratului în propriul dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, scrie Mediafax.

„Trebuie să îmi câştig existenţa, nu am ce face. Este o experienţă nouă, încerc să mă adaptez la ea. Îmi place meseria de avocat. Dacă ştiam cum este meseria de avocat aş fi încercat mai demult”, a declarat Alina Bica la ieşirea de la instanţă.

Alina Bica este avocat în dosarul primarului din Braşov, George Scripcaru, cauză în care îi apără pe Niculina Radu, angajată a primăriei Braşov, şi pe omul de afaceri Călin Pop.

Ulterior, după terminarea procesului, Alina Bica a revenit în sala de judecată, de această dată la un nou termen în dosarul ANRP în care este judecată pentru abuz în serviciu, alături de Dorin şi Alin Cocoş, Sergiu Diacomatu şi Gheorghe Stelian.

În faţa aceluiaşi magistrat, Bica a cerut revocarea controlului judiciar.

„Vă rog să aveţi în vedere că nimic din ce am afirmat de la început şi până acum nu s-a schimbat. Reiese şi din declaraţiile martorilor. Împrejurarea cu clarificarea CCR pentru mine este un beneficiu. Întotdeauna am întrebat de ce modul în care eu am înţeles respectarea unui lucru nu mai este conformă după atâta timp”, a spus fostul şef al DIICOT în faţa instanţei.

Următorul termen a fost stabilit pentru data de 19 septembrie, atunci când va avea loc audierea mai multor martori. Instanţa a rămas în pronunţare pe cererile inculpaţilor de ridicare a măsurilor preventive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *