Skip to content
Politică

Alina Bica, suspendată din funcție

" "

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, marți, suspendarea din funcție a fostei șefe a DIICOT Alina Bica, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, și ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârșirea, cu intenție, a unor infracțiuni, notează agerpres.

„Hotărârea Secției pentru procurori a Consiliului a fost luată în temeiul dispozițiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/ 2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările și completările ulterioare și art. 62 alin. (1) lit. a) și alin. (2) din Legea nr. 303/ 2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată cu modificările și completările ulterioare”, se arată într-un comunicat al CSM transmis marți.

" "
" "

DNA a anunțat luni că Alina Bica a fost trimisă în judecată, alături de alte persoane, în dosarul privind acordarea de despăgubiri supraevaluate omului de afaceri Stelian Gheorghe pentru un teren din Capitală.

Alina Bica, aflată în stare de arest preventiv, este acuzată de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă săvârșită ca secretar de stat și reprezentanta Ministerului Justiției (MJ) în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *