Alina Gorghiu a anunțat că se alocă resurse financiare pentru un nou sediu al Înaltei Curți de Casație și Justiție

Sursa foto: Facebook - Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a transmis joi că anul acesta, statul român, prin Ministerul Justiţiei, asigură pentru prima dată resurse financiare pentru un nou sediu al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, o investiţie de 25 de milioane de lei, care vizează consolidarea capacităţii instituţionale a Instanţei Supreme, o instituţie fundamentală pentru sistemul judiciar românesc. Ea arată că îşi propune şi dotarea parchetelor şi a instanţele cu săli de audiere, amenajate în mod special, pentru victimele minore, pentru a nu le expune unor traume suplimentare.

Ministrul Alina Gorghiu a transmis cu ocazia inaugurării sediului Judecătoriei Carei, din judeţul Satu Mare, că investiţiile majore în infrastructura judiciară reprezintă o prioritate a mandatului ei şi de aceea fiecare moment în care un proiect major este finalizat, aşa cum stau lucrurile cu sediul Judecătoriei Carei, reprezintă o mare bucurie.

”Acum câteva zile a avut loc un eveniment similar la Judecătoria Topliţa care se adaugă noilor investiţii de la Târgu Lăpuş, Târgovişte, Slatina, Costeşti, Horezu, Târgu Mureş sau Târgu Jiu. Împreună, aceste investiţii deservesc zeci de comunităţi locale cărora acum li se adaugă cele 86 de localităţi sătmărene arondate Judecătoriei Carei. Şi zeci sau sute de mii de cetăţeni din diferite părţi ale ţării care plătesc taxe şi impozite şi care vor beneficia, în calitate de justiţiabili, de un serviciu public de calitate”, arată Gorghiu în mesaj, ea precizând că magistraţii şi personalul auxiliar din aceste instanţe vor avea condiţii de lucru mai bune.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: