Alina Gorghiu a anunțat când va lua instanța din Malta o decizie privind extrădarea lui Paul al României

Sursă foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a spus la Digi24 că instanța din Malta va lua o decizie până pe 12 august în ceea ce privește extrădarea lui Paul al României, condamnat pentru corupție. Judecătorul maltez a amânat pronunțarea în urma unei hotărâri a Curții de Justiție a Uniunii Europene.

„Trebuia să fie pronunțarea în dosarul legat de fugarul Paul al României. Instanța din Malta a analizat informațiile de la Ministerul Justiției, decizia de la CJUE – acum două zile am avut bucuria să vedem că ne suprapunem gândirea privitoare la mandatul european de arestare și interpretarea prevederilor, decizia-cadru care se referă la mandatul european de arestare cu opinia CJUE”, a spus Gorghiu.

„Instanța din Malta a luat act astăzi și a discutat pe marginea hotărârii care spune un lucru simplu: dacă avem dubii față de condițiile din penitenciare, atunci întrebăm statul care solicită predarea acelui fugar, noi de altfel dând toate garanțiile că vom îndeplini condițiile cu privire la standardele de detenție legat de fugarul Paul de România și a rămas ca până în data de 12 august să se pronunțe”, a explicat ea.

CJUE s-a pronunţat luni în procedura întrebărilor preliminare cu care a fost sesizată de către instanţa din România în cazul extrădării lui Paul-Philippe al României.

Potrivit Ministerului Justiției, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a stabilit „clar” că justiţia din Franţa nu a procedat „corect” în dosarul privind mandatul european de arestare pe numele lui Paul-Philippe al României.

„Hotărârea CJUE interpretează dreptul UE aplicabil în speţă, nu îl aplică efectiv. Dar interpretarea este obligatorie pentru toate statele membre. Statul român va comunica această decizie extrem de importantă către instanţa din Malta, aceasta urmând să se pronunţe referitor la predarea fugarului Paul-Philippe al României”, a explicat Ministerul Justiţiei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: