Alina Gorghiu a transmis preşedintelui Iohannis propunerile de numire a procurorilor 

Sursa foto: Facebook

Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a transmis, joi, preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a procuroarei Mihaiela Moraru-Iorga în funcţia de procuror-şef al Secţiei de combatere a corupţiei în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a procurorului Iulian-Remus Popa în funcţia de procuror-şef al Secţiei de urmărire penală în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), informează ministerul. Secţia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a emis avize negative pentru cei doi.

„În data de 04.09.2023 a fost declanşată procedura de selecţie în vederea formulării către Preşedintele României a unor propuneri de numire în funcţii de conducere din cadrul parchetelor, în conformitate cu art. 144, alin (1) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. În derularea procedurii, în perioada 06.11.2023 – 16.11.2023 la sediul Ministerului Justiţiei s-au desfăşurat interviuri cu candidaţii care au îndeplinit condiţiile prevăzute de lege pentru participarea la selecţie.  La data de 28.11.2023, ministra justiţiei a înaintat Consiliului Superior al Magistraturii propunerile în vederea emiterii de către Secţia de procurori a avizului prevăzut de art. 147, alin. (2) din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor”, precizează comunicatul de presă al Ministerului Justiţie.

Conform sursei citate, Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a emis avize pozitive pentru procurorii Antonia-Eleonora Constantin, Cristina – Daniela Balcan, Adrian-Cornel Nicolau, Adrian-Petre Todoran, Marinela Mincă şi Ionuţ Ardeleanu, astfel încât ministra Justiţiei a continuat procedura prin transmiterea către Preşedintele României a propunerilor de numire în funcţiile de conducere, iar la data de 3 ianuarie a.c. au fost publicate în Monitorul Oficial decretele de numire în funcţie a procurorilor menţionaţi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: