Alina Gorghiu anunţă construirea unui penitenciar nou, în judeţul Buzău

Sursă foto: Facebook / Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat construirea unui nou penitenciar, în judeţul Buzău, menţionând că acesta va avea 900 de locuri de detenţie, cu o suprafaţă de patru metri pătraţi pentru fiecare deţinut. Ea a subliniat că tot ce va fi construit în sistemul penitenciar va fi la standarde europene.

Alina Gorghiu a vizitat, miercuri, la amplasamentul viitorului penitenciar de la Unguriu, judeţul Buzău.

”Am fost în 16 judeţe deja. Buzău este pe harta sistemului nostru cu un obiectiv destul de important. Unguriu este locul în care, după 20 de ani, se construieşte ceva de la zero în sistemul penitenciar românesc. Vorbim de un penitenciar care înseamnă prima investiţie foarte importantă după anul 2020, când am reuşit să debutăm cu construcţia Centrului Educativ de la Buziaş, din Timiş. Acest penitenciar este emblematic pentru infrastructura sistemului de justiţie din România pentru că avem nişte obligaţii pe care, la un moment dat, va trebui să le respectăm, nu doar la nivel european, dar şi faţă de tot ce înseamnă cetăţean al României”, a declarat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă susţinută la Unguriu.

Ea a menţionat că s-au îmbunătăţi condiţiile din penitenciare.

Citeşte mai mult AICI

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL