Skip to content
Politică

Alina Gorghiu, apel către liderii politici: „Le transmit că e o cale greșită!”

Dacian Cioloș cere, astăzi, votul de încredere al Parlamentului.

Co-președintele Partidului Național Liberal (PNL), Alina Gorghiu, a declarat, marți, în discursul său, că „PSD a pierdut puterea”, adăugând că „cel mai mare câștig al acestei schimbări de Guvern este faptul că social-democrații nu mai dețin frâiele guvernului”.

În același timp, Gorghiu a făcut referire la tragedia din Colectiv, subliniind faptul că nu doar corupția ucide, ci și indolența.

„Nu mai sunt romani in strada. Da, o aud astazi din gura mai multor colegi, dar nemultumirea este tot acolo. A doua realitatea este ca PSD a pierdut puterea, marele castig al acestei schimbari de guvern este ca PSD nu mai detine fraiele guvernului. Ordonanta 28 de ex, dedicatie exclusiva din bugetul public pentru primarii PSD poate fi de astazi istorie. Tot incepand de astazi se poate concura un cadru transparent nou. Am speranta ca acest guvern va intelege sa faca acest lucru. PNL nu a propus un guvern politic, nu a cerut niciun post de minisru in acest guvern Ciolos. Intreaga clasa politica este acum intr-un mare impas dar sa stiti ca putem sa transforma acest impas intr-o mare oportunitate. Alegem astazi o solutie ceruta de cetateni iar PNL sustine aceasta solutie cu toate sincopele pe care le-am vazut cu totii. Alaturi de grupurile parlamentare ale PNL vom vota noul guvern pentru ca avem incredere ca este o formula buna si o solutie pentru iesirea din aceasta ccriza. Domnule prim-ministru, veti avea in PNL un partener real dar si o voce critica atunci cand vom considera ca trebuie.

Nu va cerem sa ii inlocuiti pe ai lor cu ai nostri, va cerem doar sa profitati de sansa de a nu depinde de niciun partid pentru a depolitiza actul administrativ. Sunt unii lderi politici care astazi evident ca au anuntat ca vor sustine cabinetul Ciolos pentru ca de maine sa sape cat mai adanc la temelia acestui guvern. Le transmit ca este o cale gresita de urmat. Guvernul tehnocrat la acest moment este oglinda de incredere publica la care a ajuns actuala clasa politica.

Anul trecut romanii au respins abuzul in strada si la urne. intamplarea face ca astazi, la un an si o zi sa ne aflam in fata altei schimbari, tot ca urmare a presiunii cetatenilor. Cred in solutia actuala a unui guvern tehnocrat tranzitoriu, in situatie de criza. Nu este vorba astazi aici doar de politica. Ar trebui sa vorbim si despre viata pentru ca nu trebuie sa lucram ca din cauza coruptiei au murit zeci de tineri in acea seara in clubul colectiv. Nu doar coruptia ucide, ci si indolenta”, a declarat Alina Gorghiu.

1 comentariu la “Alina Gorghiu, apel către liderii politici: „Le transmit că e o cale greșită!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *