Alina Gorghiu: Avem o listă reuşită, avem o listă bună, pe care o vom susţine pentru Parlamentul European

Sursa foto: Facebook

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că PNL are o listă reuşită de candidaţi pentru Parlamentul European.

Întrebată dacă nu ar fi pasul firesc pentru PNL un candidat comun la alegerile prezidenţiale, Gorghiu a răspuns:

„ Ştiţi care este primul pas firesc pe care îl fac eu? Ne-am anunţat candidaţii la nivelul judeţului Argeş şi acolo mă bat cu PSD. Şi acolo e o conducere foarte ostenită a Partidului Social Democrat, şi când spun ostenită, vă spun cu date clare. 65% din drumurile din judeţul Argeş sunt neasfaltate, a reuşit domnul Mînzînă să asfalteze vreo 65 de kilometri sau până în 100, în patru ani de zile. Nu avem un parc industrial în Piteşti, ditamai oraşul, nu avem un singur parc industrial. N-a reuşit domnul Mînzînă să scrie un proiect pe fonduri europene sau pe PNRR pentru un spital nou. Deci asta e bătălia mea, cu PSD la nivelul judeţului Argeş. Sigur că, pe baza unor analize, s-a gândit la nivelul coaliţiei să avem anumite candidaturi comune în anumite zone din ţară, însă pentru mine, ca argeşeancă, cel mai mare duşman al Argeşului la momentul ăsta e PSD. Şi o să mă chinui să vin cu un proiect de dezvoltare, cu candidaţii articulaţi, cu Radu Perianu, care este avocat şi care ştie ce are de făcut la nivelul judeţului, cu Mihai Coteţ la Municipiu, care, iarăşi, prezintă o alternativă de dezvoltare a acestui oraş, ca antreprenor de 20 de ani. Sunt lucruri pe care eu le fac la 180 de grade de PSD la nivelul judeţului Argeş. Aşa că e greu să vă răspund acum la întrebarea cum se vor aşeza politic lucrurile în coaliţie după aceste alegeri”.

Dacă există varianta unor discuţii politice care să apropie drumurile celor două partide în sensul unei candidaturi comune sau nu, lucrul acesta îl vom vedea pe 10 iunie, a precizat Gorghiu.

Ea a menţionat, în ceea ce priveşte faptul că nu se află pe lista pentru Bruxelles, că lista este una bună.

„ A fost un context în care, aşa cum ştiţi, şi premierul României şi preşedintele partidului, Nicolae Ciucă, ne-au rugat pe toţi miniştrii să continuăm activitatea în Executiv. E o perioadă complicată şi atunci continuarea, într-o formulă spun eu de cabinet bună, eficientă, a fost soluţia firească. Dar avem o listă reuşită, avem o listă bună, pe care o vom susţine pentru Parlamentul European. Şi cred că mai important decât lista este mesajul pro-european pe care noi, Partidul Naţional Liberal, cel mai pro-european partid din România, suntem obligaţi să îl dăm mai departe. Acest mesaj este cel care va duce la diminuarea acelei seducţii pe care anumite mesaje extremiste, populiste, o exercită asupra unei părţi din electorat”, a adăugat Gorghiu.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: