Skip to content
Politică

Ce spune Alina Gorghiu despre o posibilă ridicare a MCV

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a vorbit, la Adevărul Live, despre discursul preşedintelui Klaus Iohannis la CSM, despre relaţia cu acesta, dar şi despre ultimele alegeri interne din PNL, care au validat-o în funcţia de copreşedinte PNL.

În ceea ce priveşte discursul şefului statului de la CSM cu privire la ridicarea MCV, co-preşedintele PNL a precizat că salută propunerea acestuia. În acelaşi timp, Alina Gorghiu a menţionat că este de apreciat curajul lui Klaus Iohannis de a aduce teme spre dezbatere de care alţii au fugit.

„I-am auzit explicaţiile. Eu, care care citesc raportul MCV, mâine aş vrea să scap de MCV. În momentul în care MCV s-a ridicat, înseamnă că România are un sistem judiciar performant, finanţat corect, cu insituţii acre sunt în parametrii europeni. Mi-aş dori să fim capabili să acoperim şi lacunele pe care le mai avem foarte repede. Nu pot să vă dau un orizont de timp. Comisia Europeană ne-a impus acest Mecanism din 2006, care a fost de mare ajutor. Credeţi că am fi avut vreo finalitate pentru ridicarea imunităţii. Acest mecanism îşi are rostul şi aceasta a fot direcţia în care a mers şi preşedintele Iohannis. Rigorile legii sunt clare pentru toată lumea. Dacă o lege îţi spune că nu ai voie să dai informaţii dintr-un dosar, nu ai voie. La nivel de principiu, dacă există o rigoare, nu ai voie să dai ceva, nu dai. Dacă o faci, îţi asumi sancţiunea. Ce apreciez eu din intervenţia preşedintelui Iohannis este că nu s-a temut să aducă spre dezbatere teme de care mulţi ne-am temut. Partea de transmitere de informaţii din dosare care sunt în etapa secretă, nu sunt de acord cu ea.”, a declarat Alina Gorghiu.

Privind alegerile care au validat-o pe Alina Gorghiu în funcţia de co-preşedinte PNL, aceasta a afirmat că decenţa este un element cheie în politică.

„Nu o cunosc pe doamna Udrea, nu ştiu care este background – ul doamnei Udrea. Vorbiţi cu un om care este în PNL de mai bine de 12 ani, care a speculat multe momente politice. Le-am spus colegilor dacă trebuie să mă prezint pentru că mi se repoşa că sunt tânără. Decenţa în politică este mai preţioasă decât orice comentariu aş putea să-l fac despre mine.”, a adăugat Alina Gorghiu.

Întrebat despre relaţia dânsei cu preşedintele Klaus Iohannis, Alina Gorghiu a precizat că şi-ar dori o relaţie precum cea de care liderul statului a vorbit în campania electorală.

„Poate fi o relaţie privilegiată, dar mi-aş dori să fie acea relaţie de care preşedintele vorbea în campania electorală.”, conchis Alina Gorghiu.

Sursă foto presalibera.net.

1 comentariu la “Ce spune Alina Gorghiu despre o posibilă ridicare a MCV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *