Skip to content
Politică

Alina Gorghiu cere o reformă de urgență în TVR: ‘În mod normal ar duce la demisii’

Inquam Photos/George Călin
" "

Senatoarea Alina Gorghiu susține că este obligatoriu ca Parlamentul României să discute urgent situația de la TVR, deoarece „așa nu se mai poate”.

„În fiecare zi apare câte ceva care, în mod normal, ar duce la demisii. Scandalul în jurul Revelionului nici măcar nu mai este cel mai recent – tocmai am aflat că începând din 4 ianuarie semnalul analog al TVR Moldova a fost suspendat pentru că actuala conducere a TVR nu a plătit anumite obligații contractuale în Republica Moldova. La asta se ajunge când nu se face lumină la timp (și pe bune!!!) față de lucrurile neclarificate în TVR de ani de zile. De exemplu: modul jenant de anti-jurnalistic în care a fost reflectată la TVR dezbaterea moțiunii de cenzură din 2019, înregistrările prezentate de Dragoș Petraru din care am aflat toți cum era condusă TVR de șefii emanați de majoritatea PSD sau excursia la Minsk a conducerii TVR în timpul Jocurilor Europene – o competiție sportivă la care Redacția Sport nu era reprezentată de nimeni. Și mai sunt și altele.

" "
" "

Aș vrea să îi ascultăm și pe sindicaliștii din TVR și pe reprezentanții salariaților pentru că, din ce se pare, au și ei multe de spus. Însă, până le luăm pe toate la bani mărunți, chiar cred că, după un astfel de mandat, este indecent să vedem conducerea TVR că invocă lipsa de intervenție în activitatea editorială pentru a atenua scandalul din jurul programului de Revelion.

Cât privește situația din Republica Moldova, cer ca problema să fie rezolvată repede. Voi trimite o scriosoare către TVR și voi întreba chiar așa: care este cauza, cine este vinovatul (uitucul?) și cum se rezolvă?!”, a spus Alina Gorghiu (PNL).

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *