Alina Gorghiu crede că şansele de comasare a alegerilor europarlamentare cu locale sunt ”destul de reduse”

INQUAM PHOTOS/GEORGE CĂLIN
Sursa foto: INQUAM / GEORGE CĂLIN

Alina Gorghiu, ministru al Justiţiei şi unul dintre liderii PNL, este unul dintre susţinătorii comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale, dar se arată sceptică cu privire la această posibilitate, având în vedere faptul că o decizie în acest sens trenează.

”Dacă s-a ajuns în acest punct în care colegii şi PSD să dorească să anunţe de acum un candidat la preşedinţie, condiţie care e nerezonabilă pentru PNL, pe mine mă face să cred că PSD, în realitate, nu îşi doreşte comasarea, ci mai degrabă doreşte să impună de acum un candidat PSD”, susţine Gorghiu.

Alina Gorghiu a vorbit, luni seară, despre discuţiile din coaliţie, subliniind că nu este membru al echipei care a luat parte la discuţii din partea PNL.
”Mandatul pe care preşedintele Ciucă l-a avut din partea Biroului Politic Naţional a fost unul larg: mergeţi şi discutaţi cu colegii de coaliţie despre maniera în care putem să aducem mai multă lume la vot, să avem mandate cu reprezentativitate în spate, să respectăm totuşi criteriul de diminuare a costurilor pe care cinci runde de alegeri le-ar presupune ş.a.m.d.
Eu una nu sunt chiar fericită că nu se ajunge la o concluzie, pentru că ne apropiem de deadline-ul la care Guvernul trebuie să propună Hotărârea de Guvern cu calendarul alegerilor. La începutul lunii martie ar trebui, conform calendarului, să se tragă la sorţi judecătorii din partea ÎCCJ, care să facă parte din Biroul Electoral Central, si intrăm în logica, deja, de alegeri. Deci e păcat că nu s-a ajuns la o concluzie”, a declarat Alina Gorghiu, la Digi 24.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: