Alina Gorghiu: De astăzi, Penitenciarul Jilava are alte 124 de locuri de cazare modernizate la standarde europene

Alina Gorghiu
Sursa Foto: Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, anunţă că de marţi Penitenciarul Jilava are alte 124 de locuri de cazare modernizate la standarde europene. Ea precizează că sunt locuri cu 4 mp pentru fiecare deţinut. Iar până la sfârşitul anului, numărul acestora se va suplimenta cu alte 100. Potrivit ministrului, Penitenciarul Jilava se află în top 3 ca număr deţinuţi folosiţi la muncă şi cuantumul veniturilor realizate, iar în acest an, până acum veniturie realizate din munca deţinuţilor însumează deja 4.557.351 lei (60.12 % din planul propus).

”De astăzi, Penitenciarul Jilava are alte 124 de locuri de cazare modernizate la standarde europene. Sunt locuri cu 4 mp pentru fiecare deţinut. Iar până la sfârşitul anului, numărul acestora se va suplimenta cu alte 100. Le-am vizitat pe toate, alături de directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Dan Halchin”, spune Alina Gorghiu într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Gorghiu, Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor depun eforturi constante pentru a asigura persoanelor custodiate condiţii conforme, precum şi acţiuni menite a facilita procesul de reintegrare socială a acestora.

”Principalele demersuri realizate au vizat dezvoltarea şi implementarea de training-uri pentru deţinuţi, precum şi achiziţionarea de echipamente în vederea eficientizării activităţilor”, arată aceasta.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: