Skip to content
Politică

Alina Gorghiu, despre legile siguranţei naţionale: Ne dorim un control parlamentar mult mai puternic!

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a vorbit, marţi, despre legile siguranţei naţionale, după ce atât ea, cât şi Vasile Blaga au ieşit de la consultările cu şeful statului, Klaus Iohannis.

Ea a precizat că PNL îşi doreşte „un echilibru între dreptul la viaţă privată şi securitatea naţională”, dând asigurări că „toate deciziile Curţii Constituţionale şi jurisprudenţa CEDO vor fi incidente şi se va ţine cont de ele”.

„Ne dorim un control parlamentar mult mai puternic acum asupra serviciilor din România. Dacă vom reuşi toate aceste lucruri sau, cel puţin, ne vom pune de acord pe aceste principii, lucrurile vor merge în direcţia corectă”, a mai spus Alina Gorghiu.

La rândul lui, Vasile Blaga a anunţat că PNL a acceptat propunerea lui Klaus Iohannis, de constituire a unei comisii de lucru care să lucreze pe noile legi ale siguranţei naţionale şi de organizare a serviciilor de informaţii.

„O să desemnăm şi noi doi colegi, care să garantăm că vor face parte şi din viitorul parlament, astefl încât această comisie să-şi poată continua activitatea. Preşedintele a propus şi noi am fost de acord să se constituie o comisie de lucru care va lucra pe aceste legi. Să ne aducem aminte că legile de organizare a serviciilor de informaţii sunt de la începutul anilor ’90”, a mai afirmat Vasile Blaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *