Skip to content
Politică

Alina Gorghiu, despre şansele PNL şi ale lui Predoiu, alianţe și suspendarea lui Iohannis EXCLUSIV INTERVIU

Alina Gorghiu (co-preşedinte al Partidului Naţional Liberal) a acordat, recent, un interviu pentru PSnews.ro, în care a vorbit despre şansele în alegerile locale ale PNL şi ale lui Cătălin Predoiu (candidatul formaţiunii pentru Primăria Capitalei).

De asemenea, şefa vechilor liberali a arătat care va fi sistemul de alianţe pe care PNL le-ar putea încheia, precum şi parcursul liderilor acestei formaţiuni după alegerile locale de pe 5 iunie.

Conex, co-preşedintele PNL l-a acuzat pe Nicuşor Dan că „ajută PSD”, comparându-l cu Mugur Isărescu, în calitatea acestuia de candidat la Preşedinţie în alegerile din 2000.

Nu în ultimul rând, Alina Gorghiu a atins subiectul suspendării preşedintelui Klaus Iohannis, intenţie de care îi acuză pe „liderii stângii româneşti”: Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

Reporter PSnews: În ce sectoare din Bucureşti estimaţi că PNL are cele mai mari şanse să câştige funcţia de primar?

Alina Gorghiu: Ne batem atât în toate sectoarele pentru funcția de primar, cât și pentru funcția de Primar General. Oricum am privi lucrurile, scena politică este împărțită, de fapt, în două: de o parte se află PNL și de cealaltă, PSD. Nu este, însă, o confruntare între două doctrine politice, între două viziuni despre dezvoltare. Este o bătălie în care stânga românească (reprezentată de PSD și aliații săi) face uz de toate armele pentru a întoarce România cu mai bine de 10 ani înapoi. Ponta, Dragnea, Tăriceanu – liderii stângii românești – nu au altă convingere politică decât aceea că justiția trebuie domesticită, dresată, îmblânzită. Oamenii aceștia merg într-o cu totul altă direcție decât românii. Mă uit la ce se întâmplă în Sănătate: în fiecare săptămână, mai explodează câte o ”bombă”. Acești trei oameni, care au condus un guvern și au încă majoritatea în Parlament, nu-și asumă vreo vină, nici nu pot să spună ce au făcut în folosul sistemului sanitar. În schimb, sunt campioni la voturi pentru imunitate, la privilegii votate și la încercări de a intimida justiția.

Dacă la precedentele alegeri nu s-au dat înapoi de la abuzuri pentru a-și majora șansele de câștig – umilirea diasporei, cumpărarea a 500 de primari sunt doar 2 exemple – e lesne de înțeles că acum, când au, toți trei, dosare penale – domnul Dragnea e chiar condamnat – sunt și mai înverșunați împotriva justiției independente, și mai periculoși pentru România. Nu mai au nicio reținere să îndrepte tunurile către toate instituțiile și forțele politice care le stau în cale. Au început, de ceva vreme, o campanie feroce de atacuri la adresa președintelui Iohannis, care e lesne de înțeles cu ce va culmina. Oricât neagă triada faptul că s-au gândit la suspendarea Președintelui pentru a-și rezolva ei toate problemele penale, nu-i crede nimeni. Sunt capabili să genereze instabilitate politică pentru interesul personal. Au nerușinarea să pretindă că sunt victime ale regimului. Este revoltător! Victimele sunt milioanele de români cinstiți pe care Ponta, Dragnea, Tăriceanu îi sfidează zi de zi.

Trebuie opriți și pot fi opriți, dacă oamenii vor înțelege pericolul. Pericolul este întoarcerea României în anii lui Năstase, când se făcea justiție între două cafele la sediul lor de partid. Acolo se împărțea justiția. Subliniez cu orice prilej: nu există o a treia soluție în aceste alegeri. Cine susține că reprezintă o a treia soluție amăgește alegătorii, le confiscă șansa de a se apăra de PSD.

Reporter PSnews: Ce loc şi ce procentaj apreciaţi că va obţine Cătălin Predoiu?

Alina Gorghiu: Ține foarte mult de înțelepciunea candidaților din zona de dreapta, a celor de bună-credință, care nu doresc să sufle în pânzele PSD-ului. Sondajele reale – nu cele condimentate la sediile de campanie – arată clar că primul în opțiunile electoratului anti-PSD este candidatul liberal, Cătălin Predoiu. Nu sunt, în zona de dreapta, alți candidați cu șanse și onest ar fi ca fiecare să recunoască asta.

Cătălin Predoiu i-a făcut o propunere onestă, chiar altruistă, lui Nicușor Dan, ca cel care se află mai jos în sondaje să se retragă, pentru ca PSD să nu profite de o fragmentare a voturilor de dreapta. Nicușor Dan a refuzat. Există două posibilități: ori Nicușor Dan face jocul PSD, ori știe că sondajele pe care le-a prezentat public sunt trunchiate și nu reprezintă realitatea. În ambele variante, ajută PSD și, în ambele variante, un astfel de candidat (care se prezintă ca un apostol al adevărului) nu face decât să arate că e la fel de rău ca cei pe care îi blamează. De fapt, mai rău. Ceilalți nu au porniri de lupi moraliști.

Eu sper ca domnul Nicușor Dan să ia decizia înțeleaptă de a susține candidatul anti-PSD de pe primul loc, pe Cătălin Predoiu. Altfel, va face ca Mugur Isărescu în 2000, când, știind că nu iese decât pe locul 3, a preferat, totuși, să contribuie la victoria lui Ion Iliescu, prin divizarea voturilor. Fac și eu, la rândul meu, un apel către Nicușor Dan să accepte propunerea onestă și unică în politica românească de a accepta o măsurătoare care să arate cum stă fiecare în opțiunile electoratului. Dacă nu o va face înseamnă că nu iubește Bucureștiul. Chiar și în aceste condiții, sunt convinsă că, la final, Cătălin va avea succes. Pentru că are toate datele să  facă din Capitala României un oraș de referință în Europa.

Partidul Național Liberal vrea unitatea Dreptei, încă se poate realiza!

Reporter PSnews: Cu cine va recomanda conducerea PNL ca partidul să facă alianţă la nivelul Primăriei Generale?

Alina Gorghiu: PNL nu vorbește despre alianțe în acest moment. Facem apel la votanții de dreapta, la toți cei care vor să se opună revenirii corupției și intereselor obscure în administrația bucureșteană, să aleagă PNL: și la Primărie, și pe lista de consilieri. Doar cu sprijinul lor cât mai numeros vom avea majoritățile necesare pentru a scoate Bucureștiul din zona de mahala și de afaceri dubioase ale PSD.

Reporter PSnews: În caz de victorie a lui Cătălin Predoiu, pe cine recomandă conducerea PNL pentru funcţia de viceprimar?

Alina Gorghiu: Legat de chestiunea aceasta, Cătălin Predoiu și-a exprimat deja opțiunea: are un parteneriat solid cu Ciprian Ciucu, expert în administrație publică, proaspăt înscris în PNL. Cătălin vrea să continue acest parteneriat și la primărie, cu Ciprian Ciucu în funcția de viceprimar, iar pe mine nu poate decât să mă bucure opțiunea. Tandemul Predoiu-Ciucu inspiră profesionalism, deschidere față de societatea civilă.

Reporter PSnews: Va fi Cristian Popescu Piedone viceprimarul lui Răzvan Sava, în cazul în care acesta va fi ales primar al Sectorului 4?

Alina Gorghiu: Nu cred că asocierea imaginii cu Piedone a fost o idee inspirată, dar fiecare are o strategie pe care și-o asumă și pentru care va răspunde.

Reporter PSnews: Va face PNL alianţă cu PPUSL (partid în care este membru Cristian Popescu Piedone) la nivelul Sectorului 4?

Alina Gorghiu: PNL nu face alianțe decât cu cetățenii pe care îi reprezintă.

Reporter PSnews: Cu cine va recomanda conducerea PNL ca partidul să facă alianţă la nivelul Primăriei Generale?

Alina Gorghiu: Cu bucureștenii.

Reporter PSnews: Ce scor îşi asumă liderii PNL la nivel naţional?

Alina Gorghiu: Ne asumăm, în alegerile din 2016, o serie de obiective care țin de normalitatea unei societăți democratice. Primul pe listă este să îndreptăm România, ireversibil, cu fața spre viitor. Pentru asta, trebuie să reducem cât putem de mult șansele ca PSD să mai decidă ceva în România. Ambițiile PSD – o justiție subordonată partidului-stat, imunitate și tot felul de privilegii nemeritate – nu sunt compatibile cu aspirațiile milioanelor de români cinstiți, care își plătesc taxele, care nu s-au căpătuit din șpăgi, care nu fură și nu se așteaptă să fie scutiți de răspundere dacă greșesc.

Dacă în 2014 românii au început să traseze o axă a schimbării, a însănătoșirii politice, atunci 5 iunie 2016 este următorul punct pe această axă. În mare măsură, electoratul care a decis atunci schimbarea și care a setat noi standarde pentru clasa politică este electoratul marilor orașe: informat, responsabil, implicat și exigent cu politicienii și partidele. PNL și-a asumat clar agenda de reforme impusă de acest electorat și, de aceea, în alegerile din 5 iunie, mizăm foarte mult pe alegătorii din mediul urban, pe marile orașe. Mă refer inclusiv la regiunea Moldovei, unde avem semnale foarte bune pentru capitalele de județ.

PNL va avea cel puțin 30 la sută din mandate și va avea mai multe municipii-reședință de județ decât acum!

Reporter PSnews: Conform anunţurilor făcute până acum de conducerea PNL, filialele care nu vor atinge scorurile stabilite vor fi sancţionate. Ce lideri din conducerea centrală vor răspunde în cazul în care PNL va pierde alegerile la nivel naţional?

Alina Gorghiu: Eu nu iau în calcul eșecul, ci un rezultat care să ne permită câștigarea alegerilor parlamentare. Există o singură localitate în care un candidat se încăpățânează să facă din candidatul PSD primar, dar nici aici jocurile nu sunt făcute. Mă bazez pe înțelepciunea bucureștenilor de a vota singurul candidat care are șanse să oprească PSD de a mai conduce în continuare Bucureștiul.

2 comentarii la “Alina Gorghiu, despre şansele PNL şi ale lui Predoiu, alianţe și suspendarea lui Iohannis EXCLUSIV INTERVIU

  1. pai in primul rand din start doamna Gorghiu face o greseala . Catalin i-s propus infatuatului nicusor dan sa faca alianta , nu sa se retraga care e cu totul altceva . si in al doilea rand , DA nicusordan sponsorizat de fundatia soros este creatia psd . si ca ofer posibilitatea sa realizati ca am dreptate , cand a luat fiinta U.S.B ? cand a aparut miscarea condusa de nicusor dan ? hai ca trebuie sa stiti doamna Gorghiu . momentele si miscarile de strada 2009- 2011 – 2012 coordonate de latrina 3 va spune ceva ? si inca un indiciu , george soros in acea perioada nu era cumva in comflict de interes cu societatea gold corporation ? impotriva careia protestam noi ? sa nu spun ca acea perioada coincide al dracu de mult cu loviturile de stat esuate prin incercarea de demitere a presedintelui Basescu

  2. Aberezi cucoana …Bucurestiul nu a fost condus de PSD niciodata si daca te referi la Oprescu atunci explica oamenilor de ce afacerile lui erau facute impreuna cu consilierii de dreapta din anturajul lui ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *