Alina Gorghiu, despre traficanţii prinşi la Sunwaves: Nu trebuie să mai trecem printr-o tragedie precum cea de la 2

Sursă foto: Facebook/ Alina Gorghiu

Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, afirmă marţi, după ce DIICOT a identificat, a Sunwaves, festivalul desfăşurat in Mamaia, persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc, că nu trebuie să mai trecem printr-o tragedie precum cea de la 2 Mai iar prin legea care este în vigoare, dacă faci trafic de heroină, de extasy sau de cocaină la colţ de stradă, la festivaluri sau lângă şcoli, nu ai ce să cauţi în libertate.

”DIICOT face treabă foarte bună. La Sunwaves, festivalul desfăşurat in Mamaia, a identificat persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc. Le urez succes în continuare colegilor procurori în prinderea traficanţilor de droguri de mare risc”, a transmis ministrul Alina Gorghiu pe Facebook.

Ea a precizat că există egea 2 Mai, în vigoare, prin care traficanţii de droguri de mare risc nu mai primesc închisoare cu suspendare.

”Conform acesteia, traficanţii vor merge direct la închisoare. Această lege, iniţiată de mine împreună cu colegii liberali, înseamnă exact acest lucru – traficanţii de droguri de mare risc nu mai primesc închisoare cu suspendare. Nu trebuie să mai trecem printr-o tragedie precum cea de la 2 Mai. Dacă faci trafic de heroină, de extasy sau de cocaină la colţ de stradă, la festivaluri sau lângă şcolinu ai ce să cauţi în libertate, asta e foarte clar”, arată Gorghiu.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu procurorii DIICOT Constanţa, au documentat, duminică activitatea infracţională a două persoane, o femeie de cetăţenie străină şi un cetăţean român, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: