Gorghiu, după votul din Senat pe iniţiativa care prevede asistenţă juridică gratuită pentru victimele infracţiunilor

Sursa foto: Facebook/ Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat marţi, după ce Senatul a adoptat propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 211/2004 privind unele măsuri pentru asigurarea informării, sprijinirii şi protecţiei victimelor infracţiunilor, care introduce asistenţa juridică gratuită pentru victime, că în primele 6 luni ale anului avem aproape 1.200 de dosare active privind traficul de persoane şi minori.

”Asistenţa juridică devine gratuită pentru victimele următoarelor  infracţiuni: racolare a minorilor în scopuri sexuale,pornogafie infantilă, hărţuire sexuală, tortură, sclavie, supunere la muncă forţată sau obligatorie. Ele vor primi compensaţie financiară pentru prejudicii materiale, daune morale şi vor  avea mai mult timp să o ceară.  Termenul s-a majorat de la un an la 3 ani”, afirmă Alina Gorghiu.
Ministrul Justiţiei arată că s-a raliat iniţiativei deputatului PNL Cristi Băcanu.
”Astăzi a fost votată de Senat. Sper să treacă cât mai repede de Camera Deputaţilor,  mai ales că în primele 6 luni ale anului avem aproape 1.200 de dosare active privind traficul de persoane şi minori. Este, deci, o lege mai mult decât necesară”, spune Gorghiu.
Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: