Alina Gorghiu: Eu cred că este sănătos să avem aceste alegeri suprapuse, comasate

Sursa foto: Facebook

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat marţi că discuţia de joi va ataca inclusiv posibilitatea aceasta a suprapunerii alegerilor, turul doi de prezidenţiale cu alegerile parlamentare, ea arătând că dacă este oportună această suprapunere, va fi decis la nivel politic. Ea a precizat că, în opinia sa personală, este sănătos să avem aceste alegeri suprapuse, comasate, turul doi al prezidenţialelor cu parlamentarele şi a adăugat că în foarte scurt timp vom avea, ca rezultat al discuţiilor, un calendar al acestor alegeri.

”Nu avem foarte multe variante să ne putem juca cu datele pe calendar pentru că avem o legislaţie şi prevederi ale Constituţiei care ne arată că primul tur al alegerilor trebuie să aibă loc în noiembrie iar alegerile parlamentare, dacă nu mă înşel, undeva între 2 şi 21 decembrie. Noi am avut un BPN, am discutat despre aceste alegeri la termen, nu am avansat o zi în care să se deruleze turul 1 al alegerilor prezidenţiale”, a spus vicepreşedintele PNL, Alina Gorghiu, într-o intervenţie la Digi24.

Despre o comasare a alegerilor prezidenţiale cu parlamentarele, Alina Gorghiu a răspuns: ”De ce nu? Pe lege nu avem niciun fel de interdicţie de a comasa aceste alegeri”.

”Înţeleg că această discuţie, sau mă gândesc că această discuţie de joi va ataca inclusiv posibilitatea aceasta a suprapunerii alegerilor, turul doi de prezidenţiale cu alegerile parlamentare. Dacă este oportună această suprapunere, acest lucru va fi decis la nivel politic, la nivelul conducerii coaliţiei. E problema de trei weekenduri sau de două weekenduri în care vom organiza alegeri, dacă vor fi comasate”, a completat ministrul Justiţiei. Ea a subliniat că ”certitudinea de care vorbim acum, este că în foarte scurt timp vom avea, ca rezultat al discuţiilor, un calendar, pentru a avea pedictibilitate în ceea ce priveşte organizarea acestor alegeri”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: