Skip to content
Politică

Alina Gorghiu, la audierea lui Isărescu de la Senat: Dragnea își dorește să politizeze orice instituție, inclusiv BNR

Inquam Photos

Senatorul și fostul președinte al PNL Alina Gorghiu a fost prezentă la audierea lui Mugur Isărescu în fața comisiilor de specialitate reunite de la Senat.

Contactată de PSNews pentru un punct de vedere de la fața locului, Gorghiu este de părere că o astfel de audiere era necesară pentru ca Mugur Isărescu să aducă lămuriri cu privire la acuzațiile ce i-au fost aduse:

O audiere în general e benefică, cel mult poate să nu aducă informații suplimentare, dar sigur nu strică. Atunci când ești reprezentat al unei instituții publice și te invită Parlamentul României este obligatoriu să te prezinți să aduci clarificările necesare. Revenind la întrebarea Dvs concretă, eliminând ușoarele note stridente din dezbatere, au fost cred necesare răspunsuri pentru întrebările existente în spațiul public, nu doar în mediul politic.
Știu că mandatul conducerii BNR se finalizează în această vară, nu e nevoie de demiterea nimănui înainte de acest termen.

Fostul lider PNL mai spune că înterpelările cu privire la lipsa de intermediere bancară la standarde europene și o posibilă manipulare ROBOR sunt perfect normale și întemeiate:

”Audierea Guvernatorului Isărescu este un demers normal şi legal al comisiilor reunite din Senat.
Temele înțeleg că au fost comunicate în avans pentru a fi o discuţie temeinică. Întrebările legate de manipularea ROBOR şi de lipsa de intermediere bancară la standarde europene sunt legitime pentru întreaga economie Romană. Mulţi așteptau răspunsuri de clarificare! Urmează o comisie de anchetă privind ancheta Consiliului Concurenţei pe tema manipulării Roborului fără legătură cu viitoarea conducere BNR.” a mai spus senatorul liberal.

Alina Gorghiu spune că este conștientă de încercarea lui Liviu Dragnea de a acapara orice instituție pe care nu o controlează, însă mai există speranță la votul din parlament a numirii viitoarei conduceri a Băncii Naționale:

”Știu că domnul Dragnea își dorește să politizeze orice instituție, inclusiv BNR. Însă acest lucru îl vom vedea când se va constitui noua conducere a instituției, supusă votului parlamentului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *