Alina Gorghiu: Legea privind extinderea ordinului de protecţie, modificată la Senat

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat joi că legea privind extinderea ordinului de protecţie a fost modificată la Senat, astfel că s-a introdus principiul că agresorul plăteşte, un amendament susţinut de Ministerul Justiţiei. Ea a mai spus că în momentul de faţă avem 160 de cazuri de violenţă domestică pe zi iar la nivel naţional, în primele 9 luni au fost emise 9.880 de ordine de protecţie provizorii şi 9003 de ordine de protecţie.

Ministrul Justiţiei a declarat că legea adoptată de Guvernul României şi trimisă în Parlament, cu privire la extinderea ordinului de protecţie, a fost adoptată luni în Senatul României cu 83 de voturi. Alina Gorghiu a anunţat că a susţinut şi a fost adoptat un amendament foarte important cu privire la victime şi anume s-a introdus principiul că agresorul plăteşte.

”Fac un apel la Camera Deputaţilor să adopte această lege într-un termen rezonabil, pentru că este foarte important să avem grijă de orice victimă din România şi să pedepsim orice agresor”, a spus ea. Gorghiu a precizat că procedurile legate de emiterea ordinului de protecţie şi a ordinului provizoriu de protecţie presupun anumite cheltuieli de judecată care la acest moment sunt avansate de stat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: