Skip to content
Politică

Alina Gorghiu, mesaj dur pentru toți parlamentarii care și-au votat privilegiile: „Din partid mare, vei fi nimic!”

Senatul a adoptat luni proiectul de lege privind acordarea de pensii speciale pentru primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti de consilii judetene. Proiectul a trecut cu 86 voturi „pentru” (erau necesare 84) si un vot „impotriva”, in conditiile in care cei peste 30 de senatori liberali au iesit din sala.

Forma legii asa cum a trecut de Camera a fost modificat prin mai multe amendamente propuse de PSD direct in plen. De asemenea, s-a modificat textul initial al legii asa incat un ales local care a avut si o alta functie, spre exemplu cea de parlamentar, nu poate beneficia decat de una dintre aceste indemnizatii speciale, acestea neputand sa se cumuleze.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a abordat acest subiect sensibil în emisiunea „Jocuri de putere” de la Realitatea TV. Liderul liberal a criticat dur aprobarea legii pensiilor speciale punctând că PSD „Discutam despre legea asta in spatiul public de ceva vreme. Iese primul ministru…iese ministrul Muncii…doar ca in plenul Senatului se intampla altceva. Poate avem o surpriza pe acest proiect cum a fost pe proiectul legii pentru parlamentari si poate presedintia intoarce acest proiect in Parlament.  Este  bomba cu ceas, in loc sa-si aplece atentia asupra altor proiecte care merita toata atentia…genul acesta de mina s-ar putea sa afecteze toata analiza pe care guvernul si-a facut-o. PSD a ales varianta stramba si cea mai facila.”

Totodată, Gorghiu a spus că această lege va fi un puternic motiv pentru electorat să taxe demnitarii care au votat legea privilegiilor: „Eu privesc din cealalta parte a oglinzii. Este o munitie pentru electorat sa poata alege dintre grau si neghina. Chiar este un alt motiv sa alegi alfel decat pana acum. Toate partidele politice mizeaza pe coerenta in discurs, mai putin pe lucruri palpabile, concrete. Eu nu cred ca mai merge cu genul asta de politica de pana acum. Daca ar fi sa caracterizez anul 2015 as spune schimbare. Ca vrem, ca nu vrem noi, reforma se intampla. Astazi esti partid mare, daca nu intri in logica agendei publice, daca nu te contecezi cu electoratul, din partid mare, vei fi nimic.”, a punctat Alina Gorghiu.

3 comentarii la “Alina Gorghiu, mesaj dur pentru toți parlamentarii care și-au votat privilegiile: „Din partid mare, vei fi nimic!”

  1. Dupa o saptamana de la votarea pensiilor nesimtite pentru parlamentari, ipocrita asta inca nu a iesit cu o declarantie angajament prin care refuza pensia nesimtita… Nici ea si nici ipocritii din PDL in piele de PNL…

  2. Dupa o saptamana de la votarea pensiilor nesimtite pentru parlamentari, ipocrita asta inca nu a iesit cu o declarantie angajament, scrisa si semnata, prin care refuza pensia nesimtita… Nici ea si nici ipocritii din PDL in piele de PNL…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *