Skip to content
Politică

Alina Gorghiu, nemulţumită de decizia luată de Ion Iliescu: Un gest tardiv și cinic

Inquam Photos/George Calin

Senatoarea PNL Alina Gorghiu apreciază ca fiind tardivă și cinică demisia fostului șef al statului, Ion Iliescu, din fruntea Institutului Revoluției Române.

Surprize, surprize cu Ion Iliescu! Nu vine, pleacă! Și-a dat demisia de la Institutul revoluției romane. O reacție la propunerea legislativă pentru desființarea acestui institut, pe care am inițiat-o împreună cu Iulia Scântei, Alexandru Muraru, Andronache Gabriel și Cupșa Ioan.

Un gest tardiv și cinic față de cei care așteaptă de mai bine de 30 de ani adevărul despre evenimentele din decembrie 1989. Dar care demonstrează fără echivoc de ce Iliescu și-a dorit IRRD. Ca să ascundă vinovații și vinovățiile pentru victimele de atunci.

Dezagreabilă dezinvoltura cu care acest personaj pleacă dintr-o funcție care i-a adus mulți bani într-un interval lung de timp, fără a face mai nimic în afară de a populariza propriile lor interpretări asupra Revoluției Române din 1989, astfel încât să împiedice ancheta în „Dosarul Revoluției”. Dacă adăugăm și neregulile financiare constatate prin Rapoartele Curții de Conturi este mai mult decât suficient pentru a înțelege că desființarea IRRD este obligatorie.

De aceea, am încredere că inițiativa legislativă pentru desființarea IRRD va merge pe repede înainte. Datorăm asta eroilor Revoluției Române din Decembrie 1989”, a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *