Skip to content
Politică

Alina Gorghiu (PNL), apel către semnatarii moțiunii „să nu-și piardă demnitatea”: „PSD este în stare să promită orice pentru că aşa se întâmplă cu un partid care se află în ultimele zile de guvernare”

Inquam Photos

Senatorul PNL Alina Gorghiu a lansat, vineri, un apel către toți parlamentarii care au semnat moțiunea de cenzură, cerându-le „să nu cedeze presiunilor și promisiunilor PSD”, potrivit B1.

Fac apel la toţi colegii mei parlamentari ai opoziţiei şi nu numai, cei care au semnat moţiunea de cenzură, să nu-şi piardă demnitatea şi să nu răspundă presiunilor şi promisiunilor prin care PSD, prin toată conducerea de la primul ministru până la ultimul ministru, şef de Cameră, de Senat, le fac asupra colegilor noştri. 

Le transmit că ştim cu toţii că în acest moment PSD este în stare să promită orice pentru că aşa se întâmplă cu un partid care se află în ultimele zile de guvernare”, a afirmat Alina Gorghiu, într-o conferință de presă.

Senatoarea PNL a explicat că sunt presiuni enorme asupra colegilor parlamentari, „direct proporţionale cu disperarea” pe care PSD o are referitor la pierderea puterii, dar nu crede că se va răzgândi niciunul dintre parlamentarii semnatari ai moţiunii, care sunt dispuşi să voteze moţiunea la vedere.

Opţiunea prioritară pentru PNL este legată de alegerile anticipate, însă indiferent dacă vor fi sau nu anticipate, un lucru este cert: România va trebui să fie guvernată, avem obligaţia să ieşim din acest blocaj politic din acest moment şi nu excludem în acest moment niciunul dintre scenarii. Certitudinea este că PNL îşi va asuma guvernarea post-moţiune, inclusiv în condiţiile unui guvern minoritar. Este o responsabilitate asumată de PNL din momentul în care am iniţiat demersul pentru moţiunea de cenzură”, a adăugat Alina Gorghiu.

Declarația senatoarei vine la doar o zi distanță de una similară lansată de colega ei, deputata PNL Raluca Turcan, care afirmase că persoane din conducerea Guvernului Dăncilă și a Camerei Deputaților pun presiune pe semnatarii moțiunii de cenzură, oferindu-le funcții publice și susținere în Parlament astfel încât aceștia să nu voteze documentul.

Nu ascund faptul că sunt niște presiuni uriașe în momentul de față. Practic, în permanență sună telefonul din partea celor de la PSD, de la nivelul cel mai înalt din PSD, pe semnatari ai moțiunii, pentru a-i face să se răzgândească, pentru a încerca să-i momească cu oferte de ultim moment, care de care mai irezistibile. De la funcții publice, până la susțineri în Parlament pe diferite probleme de interes pentru semnatari. Eu cred în tăria de caracter a celor care au semnat această moțiune (…). De la persoane de la cel mai înalt nivel, fie de la persoane din conducerea Camerei Deputaților, din conducerea Guvernului, oameni care consideră că au pârghii de influență asupra celor care au semnat moțiunea de cenzură. Este o stare de asediu”, a declarat Raluca Turcan, în direct la RFI, potrivit rfi.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *