Skip to content
Politică

Alina Gorghiu: PNRR e un proiect de țară și nu avem voie să îl ratăm

Inquam Photos/George Calin

Alina Gorghiu, vicepreședinte PNL, atrage atenţia că România n-are voie să rateze componenta de reforme și componenta de investiții din PNRR.

Întrebată dacă se poate spune că PNL este „un gardian al PNRR”, vicepreședinta liberalilor a afirmat la postul B1 TV: „Cred că PNRR e un proiect de țară. De altfel, e un proiect atât de important încât n-avem voie să îl ratăm, n-avem voie să ratăm componenta de reforme din PNRR, n-avem voie să ratăm componenta de investiții din PNRR. Faptul că e meritul fostului guvern că a reușit pe vremea când alți colegi de-ai noștri spuneau că niciodată PNRR nu va fi aprobat, că acești bani vor veni în țară – eh, a și fost aprobat PNRR și a și venit prima tranșă, primele miliarde de euro, în țară. Nu neg nici contribuția USR, ca să fiu total sinceră, chiar dacă ei au scris ce au scris în moțiunea de cenzură depusă împreună cu AUR împotriva Guvernului”.

Va trebui să fim foarte atenți la acest PNRR. Va trebui să ne îngrijim astfel încât să avem un deficit bugetar care să coboare mult sub 7%, cu condiția esențială să nu existe derapaje în cheltuieli, toate acestea să fie judicios făcute, să existe discuții, dezbateri în cadrul coaliției, să fie foarte atent Guvernul ce propune, astfel încât să avem un program economic care să confirme că suntem capabili să alocăm mai mulți bani pentru investiții, să avem creștere economică, practic să fie un model în care economia românească performează chiar dacă condițiile economice sunt grele, infernale, la nivel global”, a adăugat Alina Gorghiu.

Ea spune că termenul de „gardian” nu ar trebui interpretat într-un sens peiorativ. „Eu nu l-aș trata deloc termenul de „gardian” în cheie peiorativă. Da, ne dorim să protejăm acest proiect, sunt sigură că și PSD, și UDMR își doresc să fie un succes acest PNRR. Sunt câteva lucruri la care ne vom uita cu foarte mare atenție, începând de astăzi. Sigur, bugetul pe 2022 va fi important, trebuie să aibă aceste alocări sustenabile de care vorbim împreună de 20 de minute în această emisiune, inclusiv pentru pensii, vorbim de investiții de 7% din PIB, prioritatea PNL, am discutat-o inclusiv la momentul la care s-a dezbătut acest program de guvernare și e o strategie economică la care nu renunțăm, traiectoria deficitului bugetar până în 2024, care trebuie să rămână aceeași, este construită având în vedere reformele din PNRR, reforma pensiilor, a administrației. Sunt lucruri care poate nu sunt atât de comerciale pentru publicul larg, dar sunt atât de importante pentru statul român și pentru performanța instituțională a statului”, a mai declarat Alina Gorghiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *