Skip to content
Politică

Alina Gorghiu prezintă eșecul guvernării Ponta

Copreședintele PNL Alina Gorghiu prezintă eșecul guvernării Ponta, care nu și-a atins obiectivele stabilite înainte de a ajunge la Palatul Victoria. Pe baza informațiilor oferite de Institutul Național de Statistică (INS), Gorghiu observă că locurile de muncă au scăzut cu 205.000 după ce de-al doilea trimestru.

De asemenea, Gorghiu nu pierde ocazia de promite că „un guvern liberal va stimula angajările prin reducerea fiscalității prin muncă”.

Redăm mai jos mesajul complet publicat de Alina Gorghiu pe pagina personală de Facebook:

„Propaganda prim-ministrului luptă cu toate armele și pe toate canalele să ne arate cât de bine guvernează PSD. La o analiză mai atentă, cifrele necosmetizate arată eșecul guvernării în toate domeniile majore.

Vă amintiți, cu siguranță, de promisiunea lui Victor Ponta de a crea un milion de noi locuri de muncă. După aproape 3 ani și jumătate de guvernare, nu doar că piața muncii nu a explodat așa cum promitea premierul, dar avem mai puțini salariați decât în 2012. Astfel, dacă după primul trimestru din 2012, numărul total al salariaților era de 6,281 milioane de persoane, anul acesta, după cel de-al doilea trimestru, avem cu 205.000 de salariați mai puțin – adică 6,076 milioane, conform INS.

Promisiunile neonorate acționează ca într-un cerc vicios: printre angajamentele guvernului se numărau o serie de măsuri pentru stimularea angajării tinerilor și a persoanelor de peste 45 de ani, uitate, însă, pe hârtie. Printre acestea – scutirea (suportarea de la bugetul de stat), pentru o perioadă de 1 an, a contribuțiilor sociale datorate de angajatori în cazul angajării cu contract de muncă a tinerilor cu vârsta sub 25 de ani și a persoanelor cu vârsta mai mare de 45 de ani. De remarcat este că România are o rată a șomajului în rândul tinerilor cu vârste de sub 25 de ani peste media europeană de 22,2%.

Este doar un aspect al unei guvernări căreia, dacă îi dai la o parte vopseaua (sunt câteva straturi bune!), descoperi aceeași caroserie ruginită.

Un guvern liberal va stimula angajările prin reducerea fiscalității pe muncă. În programul de guvernare, propunem generalizarea cotei unice de 16% pentru toate tipurile de taxe și impozite. În acest fel, taxarea muncii va scădea de la 42% la 32%.”

1 comentariu la “Alina Gorghiu prezintă eșecul guvernării Ponta

  1. Statistica asta……aplicata in sistem „american” demonstreaza orice ! Inclusiv ca un om cu un picior intr-un cuptor incins si cu celalalt intr-un congelator, se simte in medie….bine ! Nu-i asa Alinutzo ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *