Skip to content
Politică Video

Alina Gorghiu, prima femeie în fruntea PNL. Ciprian Dobre dezvăluie care sunt atuurile co-președintelui PNL / EXCLUSIV (VIDEO)

Invitatul interviurilor PSnews din această săptămână este președintele Consiliului Județean (CJ) Mureș, Ciprian Dobre.

În cadrul interviului acordat PSnews, președintele CJ Mureș, despre cazul special al Alinei Gorghiu – primul președinte-femeie al Partidului Național Liberal. În acest context, Dobre a declarat că aceasta are o vastă experiență politică, iar când vorbește despre Alina Gorghiu nu se gândește în primul rând la ea „ca femeie”.

Dan Bucura: PNL propune lucruri inedite, schimbări. PNL-ul a făcut, desigur în mod democratic, să-i spunem, un prim experiment – unul dintre co-președinții partidului este o femeie. Nu prea am fost obișnuiți ca la partide de anvergură liderul să fie o femeie. Care credeți că sunt atuurile Alinei Gorghiu și dacă inclusiv acest lucru prin prisma ofertei electorale pe care o propune PNL-ul poate fi un avantaj?

Ciprian Dobre: Categoric, atunci când vorbim despre Alina Gorghiu nu mă gândesc în primul rând la dumneaei ca la o femeie. Alina Gorghiu e un om, de asemenea, cu o vastă experiență politică, este de fragedă tinerețe în Partidul Național Liberal. Eu nu cred că și-a câștigat acest drept având în vedere și că este femeie. Nu, eu cred că și-a câștigat acest drept ca urmare a unei activiăți în cadrul unui partid, o activitate onestă, o activitate care i-a creat, practic, premizele să ajungă pe scaunele Brătienilor. Din punctul meu de vedere, această împărțire de gen femeie – bărbați în politică nu cred că are un eșafodaj, un suport destul de puternic. Pe de altă parte, însă, este vizibil că a fost un pas important și un refresh foarte consistent în materia președinților de partide mari în România.

Dan Bucura: Adică ceea ce spuneți dumneavoastră este și faptul că românii sunt în momentul de față, sau considerați că sunt în momentul de față, pregătiți să treacă peste anumite prejudecăți și să digere, ca să-i spunem așa cu ghilimelele de rigoare, intrarea în linia întâia a femeilor.

Ciprian Dobre: Nu știu.

Dan Bucura: Este un experiment până la urmă.

Ciprian Dobre: Nu i-aș spune nici experiment. Încă o data, mie mi s-a părut natural, firesc, nu am luat-o ca fiind o excepție. Cred că, nu știu, poate e o experiență personală – noi la Mureș am lucrat foarte mult în acest spirit și prima femeie – șefa Gărzii Financiare a fost din Mureș după ce a fost directorul general al Finanțelor Publice în Mureș. Primul viceprimar al Târgu Mureșului a fost o femeie, mă rog, chiar o doamnă care este în ALDE acum. Deci, am avut astfel de experiențe. Cel puțin la noi, în organizația noastră, în echipa noastră, nu s-a pus niciodată problema de genul. Nu putem pune un bărbat pentru că e bărbat, nu putem pune o femeie pentru că e femeie. Cel puțin Mureșul sigur este pregătit pentru acest lucru, restul țării cred că este dar nu știu, nu pot să dau o sentință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *