Skip to content
Politică

Alina Gorghiu: PSD se preface că se luptă pentru majorarea alocațiilor, este dovada că a ajuns la ipocrizia maximă

Facebook/Alina Gorghiu
" "

Senatoarea PNL, Alina Gorghiu, a lansat critici dure luni la adresa PSD, partid pe care îl acuză de ipocrizie pe tema majorării alocațiilor pentru copii.

Liberala a subliniat că social-democrații ”încearcă cu disperare să țină în funcțiune în mod artificial majoritatea toxică din Senat” și a precizat că ”PNL refuză și va refuza și pe viitor să stea la masă cu majoritatea toxică a PSD”.

" "
" "

Reacția Alinei Gorghiu a venit după ce președintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, a convocat luni o ședință a Biroului Permanent (BP) al acestei Camere legislative, anunțând că pe ordinea de zi se află legea PSD privind dublarea alocațiilor pentru copii. Ședința BP nu a mai avut loc deoarece membrii PNL, USR și UDMR au absentat.

Nu s-a întâmplat nimic ieșit din comun astăzi, PSD încearcă în continuare cu disperare să țină în funcțiune în mod artificial majoritatea toxică din Senat. Azi a mai fost o încercare în acest sens, din fericire a eșuat. Este foarte bine așa, românii știu de mult timp că nu pot aștepta nimic bun de la majoritatea de stânga, PSD a avut la dispoziție 30 de ani să demonstreze că poate face ceva și rezultatul s-a văzut. Pretextul pentru convocarea Biroului Permanent al Senatului de astăzi a fost total neserios. PSD a ales să jongleze mai departe cu discursul populist, îi privește, știm cu toții că sunt doar tertipuri de campanie electorală. Se prefac acum că se luptă pentru mărirea alocațiilor copiilor, dar asta este dovada că au ajuns cu ipocrizia la cote maxime. Alocațiile au fost deja mărite de guvernul PNL din septembrie. De altfel, ultimele trei măriri de alocații au fost făcute de PNL, inclusiv ultima dublare a acestora. Mai departe, nu avem cum să îi lăsăm să arunce bugetul țării în aer! PNL refuză și va refuza și pe viitor să stea la masă cu majoritatea toxică a PSD, nu intrăm în jocul lor în niciun caz! Am spus-o și o repet: orice asociere cu PSD dăunează grav sănătății mediului politic din țara noastră!”, a declarat ALina Gorghiu.

Potrivit unei legi adoptate la inițiativa PSD la finalul anului trecut, alocațiile copiilor urmau să se dubleze de la 150 la 300 de lei.

Ulterior, în ianuarie 2020, guvernul condus de Ludovic Orban a amânat până în luna august a acestui an intrarea în vigoare a legii, prin OUG 2/2020.

Pe 3 iunie, însă Camera Deputaţilor a respins Ordonanţa de urgenţă 2/2020 cu 209 voturi ”pentru”, 3 voturi ”împotrivă și 98 de abțineri, dar guvernul a atacat la CCR actul normativ, unde a pierdut.

Ulterior, Guvernul PNL a venit cu o nouă ordonanță de urgență prin care a introdus majorarea etapizată a alocațiilor, dar Parlamentul a respins actul normativ, păstrând în vigoare măsura de dublare a acestora.

Astfel, ordonanța de urgență care prevede creșterea cu 20%, începând cu 1 august, a alocațiilor copiilor a fost adoptată de guvern pe 29 iulie. Potrivit actului normativ, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi 185 de lei, iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, vor primi 369 de lei. Alte patru creşteri, cu câte 20 la sută, sunt prevăzute în 2021 şi 2022.

Ajunsă în Parlament, și această OUG a fost modificată, fiind eliminată creșterea etapizată a alocațiilor și fiind menținută dublarea acestora. Guvernul a atacat din nou legea la CCR, dar a pierdut a doua oară. Președintele a solicitat Parlamentului reexaminarea actului normativ, iar PSD voia să introducă în circuitul legislativ aceasta cerere a șefului statului.

Ordonanța de urgență privind majorarea etapizată a alocațiilor este în prezent în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *