Skip to content
Politică

Alina Gorghiu pune degetul pe rană. Unde au greşit strategii PNL

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a fost invitata de marţi seară a jurnalistului rares Bogdan în emisiunea „Jocuri de putere” de la postul Realitatea TV. Alina Gorghiu a evaluat modul în care moţiunea de cenzură a PNL va percuta pentru PNL, ce efecte va avea asupra imaginii partidului şi cum vor dialoga liberalii în viitor cu partidele de la putere.

În acelaşi timp, Alina Gorghiu a opinat că programul de guvernare liberal trebuie readus mai profund in dezbaterea publica iar PNL trebuie să aibă grijă de mişcorile care au loc,la nivel intern, în acest proces de fuzionare cu fostul PDL:

E nevoie in permanenta de reinventarea partidelor politice. Si e o misiune grea. Avem nevoie sa cautam in esalomul 3, 5, 700 al partidului, sa gasim acea prospetime de idei care cam lipseste din politica romaneasca. (…) Am lucrat foarte mult la programul de guvernare. Auzem o critica destul de frecventa si poate aici este insuficienta comunicare a PNL, o critica care spunea noi nu aveti un program cu care sa veniti la guvernare. Probabil ca este deficienta noastra, carenta noastra in comunicare. Uitam sa aducem in dezbaterea publica cam cat de structurat este proiectul nostru guvernamental, inclusiv cu Catalin Predoiu, formula noastra guvernamentala de prim ministru. In afara de finalizarea fuziunii care este in continuare o provocare mai avem de finalizat multe etape.

O fuziune (…) temerea noastra nu vine de la factori externi. Emotiile mele vin de la cum gestionam intern si fuziunea si procesul electoral complex care vine in 2016, cum vom reusi sa comunicam politicile publice ale PNL.”

„Facem opoziţie. E nevoie şi de acum în colo.”, a mai declarat copreşedintele PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *