Skip to content
Politică

Alina Gorghiu, reacție la solicitarea adresată de USR lui Iohannis: Nu e o idee nouă! Președintele a mai fost la ședințe de Guvern! EXCLUSIV

Inquam Photos / George Călin

Pe surse s-a tot vehiculat în ultima perioadă că PSD-ALDE pregătesc OUG pe amnistie și grațiere. Luni, 3 decembrie, USR i-a solicitat președintelui Klaus Iohannis să participe la toate ședințele de Guvern din decembrie pentru a bloca o astfel de ordonanță.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura luni cu senatorul PNL Alina Gorghiu. Concret, întrebată cum ar trebui să acționeze Klaus Iohannis, Alina Gorghiu a evidențiat că președintele a mai participat la ședințe de Executiv pentru a bloca acțiunile PSD asupra justiției. Mai mult, liberalul este convins că președintele va folosi toate atribuțiile constituționale pentru a continua pe aceeași linie.

“În justiție PSD cred că a adus lucrurile acolo unde a dorit, la o situație de blocaj pentru că astăzi am văzut cum au evoluat lucrurile referitor la situația Înaltei Curți și a Procurorului General. Este evident că este cineva în umbră care potrivește lucrurile. Acesta este un semnal că se fac pregătirile finale pentru amnistie și grațiere.

Prioritarea partidelor parlamentare trebuie să fie trecerea moțiunii de cenzură.

Cât îl privește pe Președinte, de la începutul lui 2017 el și-a utilizat la maximum atribuțiile constituționale pentru a împiedica paralizarea statului de drept de către PSD. A mai fost la ședințe de Guvern cruciale unde a blocat adoptarea unor OUG. Propunerea de acum este inspirată din ceea ce a făcut Președintele în 2017, nu este ceva nou, nu este o idee nouă.

Președintele va alege momentul fiecărei intervenții publice. El a spus și în Parlament la Ședința festivă pentru Centenar, că acordă maximă prioritate chestiunilor de integritate. Știu foarte bine că își va folosi la maximum atribuțiile constituționale pentru a continua pe această linie”, a declarat Alina Gorghiu în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *