Alina Gorghiu: România colaborează bine cu Parchetul European și e deschisă la extinderea competențelor acestuia

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook/ Alina Gorghiu

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a participat, luni, la reuniunea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, desfăşurat la Bruxelles. Extinderea competenţelor Parchetului European condus de Laura Codruța Kovesi a fost un numitor comun al luărilor de poziţie din partea miniştrilor de justiţie participanţi la reuniunea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), România fiind deschisă acestei extinderi, a comunicat, marţi, Ministerul Justiției, transmite Agerpres.

Alina Gorghiu a subliniat că experienţa României cu Parchetul European este una pozitivă, ţara noastră având ocupată întreaga schemă de 20 de posturi de procurori europeni delegaţi, spune sursa citată, care adaugă că au fost deschise două birouri teritoriale EPPO la Cluj-Napoca şi Timişoara.

„Extinderea competenţelor Parchetului European a fost un numitor comun al luărilor de poziţie din partea miniştrilor de justiţie participanţi. România este deschisă acestei extinderi, precum şi demersurilor de consolidare a cadrului normativ şi instituţional necesar combaterii infracţionalităţii la nivel european. În perioada următoare trebuie stabilite clar priorităţile şi ajustările necesare pentru a consolida activitatea EPPO, având în vedere rolul important pe care această instituţie îl joacă în combaterea criminalităţii organizate. Astfel, obiectivul trebuie să fie subminarea capacităţilor financiare ale grupurilor de criminalitate organizată”, se precizează în comunicat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: