Skip to content
Republica Moldova

Alina Gorghiu și Adrian Dupu, la deschiderea Festivalului Zilele Filmului Românesc în Republica Moldova: Invitat special – actorul Dorel Vișan

Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian Dupu, a participat joi, alături de președintele Senatului României, Alina Gorghiu, și de directorul-adjunct al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, Narcis Afrasinei, la conferința de deschidere a celei de-a 8-a ediție a Festivalului Zilele Filmului Românesc în Republica Moldova.

„Arta şi cultura sunt cele mai bune instrumente de promovare ale unei țări. Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova sprijină financiar acest proiect important cu scopul de a promova cinematografia românească, de a promova cultura și limba română.

Evenimentul păstrează în atenţia publicului arta cinematografică și aduce cele mai noi și importante filme românești, multe fiind în premieră în Republica Moldova.

Prin acest proiect, cinefilii din Chișinău, dar și din toată Republica Moldova, sunt conectați, în timp real, la marele succese ale cinematografiei românești.

Invitatul special al acestei ediții este marele actor român Dorel Vișan, pe care iubitorii filmului din Republica Moldova îl vor putea întâlni în cele 4 zile ale festivalului”, a scris Adrian Dupu pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *