Alina Gorghiu: Vă cer sprijinul în continuare pentru aducerea în ţară a celor care fug de justiţia românească

Sursa foto- x

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat joi, la Reuniunea anuală a Diplomaţiei că cere sprijinul în continuare pentru demersurile de aducere în ţară a celor care fug de justiţia românească, prioritatea zero a mandatului ei de ministru, adăugând că realizarea acestui obiectiv este esenţială pentru imaginea României. Gorghiu a mai spus că ay reuşit, prin cooperare judiciară, să aducă în 2023 peste 800 de fugari, iar anul acesta, până acum, peste 430.

”Sunt onorată să mă aflu astăzi în faţa dumneavoastră la Reuniunea anuală a diplomaţiei române, eveniment important pentru coordonarea şi consolidarea eforturilor de promovare a intereselor României pe plan internaţional. Ministerele Justiţiei şi Afacerilor Externe au multe în comun. De la faptul că ne străduim să stingem sau să aplanăm conflicte, până la faptul că aici multe femei fac performanţă profesională”, a spus Alina Gorghiu în discurs.

Ministrul Justiţeii a precizat că chiar astăzi la nivelul Guvernului este aprobată Strategia naţională privind implementarea Rezoluţiei 1325 (2000) a Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite ”Femeile, pacea şi securitatea, pentru perioada 2024-2028”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: