Skip to content
Politică

Alina Gorghiu vorbește despre un proiect de țară: „Sunt niște direcții…”

Luni seară, invitatul special al lui Mihai Gâdea de la postul Antena 3 a fost Alina Gorghiu, copreședintele PNL. Aceasta a vorbit despre problemele României și modul în care  nu doar clasa politică, dar și cetățenii trebuie să producă schimbările dorite.

Gorghiu a vorbit despre un proiect de țară: „E un an care a inceput si nu s-a terminat bine pentru clasa politica din Romania. Au fost argumente care sa sustina ca aceasta clasa politica nu s-a ridicat la standardul propus de romani. Semnalul societatii romanesti nu este acesta: n-aveti un program de tara. Am vazut o multime de oameni care cer clasei politice un singur lucru: schimbati-va. Sunt niste directii pe care PNL a inceput sa paseasca. Deschiderea partidului e esentiala. Vorbeati de tineri. Ar fi incorect sa ne limitam doar la tineri. Trebuie sa vorbim si despre reprezentarea femeilor in politica romaneasca.”

Întrebată ce s-ar fi întâmplat dacă PNL ar fi pierdut startul cursei inaugurate de Iohannis, Gorghiu a răspuns: „Dorinta oricarui partid este sa ajunga la guvernare. Daca in Parlament PNL ar fi generat acea majoritate parlamentara de compromis. Acum nimeni nu mai vorbeste de nevoie urgenta de a avea acea majoritate ca sa-l dai jos pe Ponta. Nu noi am schimbat guvernul PSD. Daca o faceam aveam legitimitatea sa ii spunem presedintelui ca vrem un guvern politic condus de Catalin Predoiu. PNL are aceasta capacitate sa renunte la egoism politic cand vorbim de drame, de riscul de a urca pe cadavre ca sa urci la guvernare. A fost cel mai legitim lucru pe care putea sa-l faca presedintele: sa opteze pentru guvernul tehnocrat”.

În același timp, întrebat de ce ar fi pregatit PNL să facă schimbarea, liderul PNL a subliniat: „Noi fata de PSD ne asumam. Toti care se opuneau presedintelui de partid au fost pusi pe linie moarta. La noi nu e asa. La noi a fost fundamental altfel. Eu am sa va raspund cu un mesaj pe care eu si domnul Blaga il dam de fiecare data cand ergem in teritoriu. La un an de mandat daca ar fi sa fac un bilant pe partea amdinistrativa, sunt f multumita ca am reusit sa parcurg toata tara. Nu este un proces de fuziune usor. Au fost 2 partide mari de dreapta care s-au angajat sa faca un proces de fuziune. Am reusit sa dam Romaniei primul presedinte liberal.

N-as face greseala sa cataloghez PNL ca pe un partid prezidential. Este un partid pe piciorele lui care poate sa furnizeze lideri oricand pentru orice tip de alegeri dorim fara nicio problema. Fuziunea a fost gandita in trepte astfel incat sa fie finalizata in 2017. Noi suntem ca urmare a deciziilor din Consiliul National de Coordonare cu mult inaintea calendarului. In ianuarie-februarie vom avea presedintii unice in toate organizatiile, mai putin in cele judetene. Eu cu colegii, cu Vasile Blaga am mers inainte. Relatia mea cu Vasile Blaga sa stiti ca e una foarte buna. La nivelul organizatiilor, mesajul pe care il transmitem catre Vasile Blaga este ca nu le doresc sa aiba mai multa incredere decat am eu in Vasile Blaga. Trebuie sa aiba incredere in PNL„. 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *