Alina Gorghiu:România este singura ţară din UE care a semnat cu Japonia o Declaraţie de cooperare în domeniul justiţiei

Sursa foto: Facebook

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, anunţă că România este singura ţară din Uniunea Europeană care a semnat cu Japonia o Declaraţie de cooperare în domeniul justiţiei şi a 11-a din lume. Ministrul precizează că este un moment deosebit, mai ales pentru că această cooperare va ajuta la elaborarea unei Strategii Naţionale pentru Prevenirea Recidivei.

”Suntem parteneri strategici cu Japonia şi acţionăm în consecinţă. România este singura ţară din Uniunea Europeană care a semnat cu Japonia o Declaraţie de cooperare în domeniul justiţiei. Şi a 11-a din lume. Am semnat ieri acest document, alături de omologul nipon, Ryuji Koizumi. Este şi prima declaraţie de cooperare în domeniul justiţiei între România şi Japonia, după stabilirea Parteneriatului Strategic între ţările noastre”, anunţă Alina Gorghiu pe Facebook.

Ministrul Justiţiei precizează că este un moment deosebit, mai ales pentru că această cooperare va ajuta la elaborarea unei Strategii Naţionale pentru Prevenirea Recidivei.

”De 16 ani, rata recidivei e în scădere. Însă avem nevoie de experienţa japoneză în domeniul acţiunii comunitare. Această declaraţie înseamnă o colaborare mai strânsă între sistemele noastre penitenciare şi de probaţiune. Cu ocazia întâlnirii de la Tokyo am mulţumit părţii nipone pentru susţinerea arătată României în procesul de aderare la OCDE, un obiectiv strategic pentru ţara noastră”, mai afirmă Gorghiu.

Ministerul Justiţiei precizează că Documentul a fost semnat în contextul vizitei ministrei justiţiei la Tokyo şi are ca obiective dezvoltarea prieteniei reciproce şi a cooperării între cele două ţări, precum şi schimburile de experienţă în domeniul dreptului şi justiţiei.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL