Skip to content
Externe

Alina Kabaeva, presupusa iubită a lui Putin, inclusă pe lista de sancțiuni propusă de UE

newsweek

Alina Kabaeva, o femeie care are legături romantice cu președintele rus Vladimir Putin, a fost inclusă în cel de-al șaselea pachet de sancțiuni propus de UE împotriva Moscovei din cauza invaziei sale în Ucraina, potrivit a două surse diplomatice europene, potrivit newsweek.

În acest stadiu, nume pot fi scoase sau adăugate la discreția statelor membre, a declarat o sursă din cadrul Comisiei Europene.

UE nu a semnat în mod oficial proiectul de propunere, dar ar putea face acest lucru chiar în această dimineață, în cadrul unei reuniuni a ambasadorilor UE – care se desfășoară în prezent la Bruxelles.

„Discuțiile sunt în curs de desfășurare. Nu este floare la ureche, dar trebuie să așteptăm și să vedem”, a declarat una dintre sursele diplomatice.

Kabaeva a fost legată pentru prima dată de Putin în urmă cu peste un deceniu, pe când era gimnastă medaliată. Putin a negat existența unei relații cu ea.

În aprilie, Wall Street Journal a relatat că oficialii americani au dezbătut dacă să impună sau nu sancțiuni împotriva lui Kabaeva, din cauza temerilor că această măsură ar putea escalada și mai mult tensiunile, deoarece ar putea fi văzută ca o lovitură personală extremă pentru Putin.

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, se numără, de asemenea, printre persoanele care sunt incluse în cea de-a șasea rundă de sancțiuni propuse de UE, potrivit a două surse care au văzut documentele complete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *