Skip to content
Politică

Voinea și Cioloș, bătălia pentru funcția de premier. Care sunt atuurile celor doi candidați

Alina Mungiu-Pippidi a comentat în emisiunea ”Prime Time News”, de la Realitatea TV, moderată de Andra Miron, criza politică prin care trece România de 10 zile. Politologul a analizat variantele de premier tehnocrat propuse de partidele parlamentare, dar a discutat și despre protestele din ultima săptămână care au condus la căderea Guvernului.

Potrivit lui Mungiu-Pippidi, înultimele 10 zile s-au realizat progrese multiple, atât prin demisiile lui Ponta si Oprea, cât și prin candidații vehiculați pentru postul de premier. Potrivit politologului, Cioloș vine cu recomandările și realizările date de postul său de fost comisar european pe agricultură, dar și printr-o notorietate la nivel european, Voinea, în schimb, prin atitudinea sa ponderată, „economicoasă” care știe ce trebuie să transmită la momentul oportun:

”Am o atitudine pozitivă în acest moment. Trebuie să ne gândim unde eram acum 10 zile. Premierul Ponta a demisionat, Ministrul de Interne Gabriel Oprea a plecat si el. Toate acest lucruri s-au schimbat foarte repede. Astăzi ni s-au prezentat doi candidati la postul de premier. Dacă acesti doi oameni sunt Dacian Cioloș și Liviu Voinea, acești doi oameni sunt foarte buni. Dacă e să alegem între unul ca Cioloș care stă la coadă ca să voteze la ședintele Comisiei Europene sau unul ca Voinea ca nu a vrut casa de la RA-APPS, arată că au învățat ceva.

Cioloș nu a căpătat al doilea mandat pentru că a fost lipsit brusc de sprijinul politic. el a fost un comisar de mare succes la agricultură. I s-a transmis acest lucru, iar în momentul in care a inceput sa negocieze cu PSD, Basescu i-a retras sprijinul. Voinea, cand a fost ministrul bugetului, a avut grija sa-i impiedice pe Dragnea si ai lui sa faca cheltuieli inutile. Și culmea, tot Dragnea a ajuns acum cel care care sa-l propuna. Cand România intra in criza, conteaza foarte mult opinia internationala. Comisia europeana, FMI sunt fericite cu aceste 2 nume”, a fost scurta analiză pe care Alina Mungiu-Pippidi, citată de realitatea.net, a facut-o asupra celor doi candidati tehnocrati pentru functia de premier al României.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *