Skip to content
Politică

Alina Mungiu-Pippidi, anunț în legătură cu postul de consilier prezidențial

În zilele trecute au existat mai multe zvonuri privind numele celor care ar urma să-l consilieze pe Klaus Iohannis la Cotroceni în calitate de consilieri. Unul dintre aceste nume, Alina Mungiu-Pippidi, a vorbit duminică seară despre această posibilitate.

„In jurul presedintelui Iohannis se afla deja oameni, sunt oameni care l-au ajutat sa ajunga pana aici. Probabil ca numarul lor va fi mai mare dupa ce va ajunge presedinte. (…) Trebuie sa spun neechivoc – pentru ca am postat pe site si am avut surprize ca lumea n-a reluat – ca eu nu o sa ma duc consilier cu carte de munca la Cotroceni, desi de doua zile ma vorbeste toata lumea in acest sens”, a dclarat Alina Mungiu-Pippidi.

De asemenea, Alina Mungiu-Pippidi a precizat că România își plătește prost președintele și consilierii.

„Oamenii de buna intentie si care o sa treaca in extrema cealalta si or sa ma acuze ca sunt iresponsabila, ca nu mananc salam cu soia, ca ma duc inapoi la Berlin si las tara sa se descurce singura – sa nu-si faca griji (…). Asa cum Klaus Iohannis a reusit la Sibiu sa creeze un mecanism obiectiv in care sa atraga cei mai buni oameni, la fel si aici. Cu consilierii aia, asa cum sunt ei, foarte prost platiti. Romanii sa fie constienti ca isi platesc presedintele foarte prost. Numai cineva care are o baza materiala separata poate sa fie in Romania un presedinte onest”, a mai spus Alina Mungiu Pippidi, încercând astfel să transmită că refuză postul de consilier.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *