Skip to content
Puterea Știrilor Video

Alocațiile copiilor se vor majora! Robert Sighiartău: Trebuie să te uiți foarte bine câți bani ai în bugetul de stat

psnews.ro
" "

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, a declarat că alocațiile copiilor se vor majora, însă nu se știe în acest moment cât de mult vor crește acestea. „Trebuie să vedem după semestrul II cu cât se vor majora. Încă nu știm cu cât vor scădea veniturile”, adaugă acesta.

Liberalul a readus în discuție și victoria obținută în 2019, atunci când a reușit pentru prima dată, după mulți ani, să dubleze alocațiile tuturor copiilor din România „Pe vremea PSD, nici măcar nu s-a luat în discuție această dublare a alocațiilor. Asta ca să vorbim despre ipocrizia opozanților care, de fapt, în Parlament au majoritate”, adaugă Sighiartău.

" "

Amintim că în 2015, partidul lui Sighiartău, aflat şi atunci în Opoziţie, a obținut o majorare de la 42 de lei la 84 de lei. Iar patru ani mai târziu tot liberalii, prin secretarul lor general, s-au aflat în spatele amendamentului la bugetul de stat care a dus la dublarea alocaţiilor.

Noi am fost tot timpul, în istoria Partidului Național Liberal, în favoarea majorării alocațiilor și chiar dublării. În 2015, prin amendamentul doamnei Cristina Pocora, am reușit dublarea alocațiilor. În 2019, prin amendamentul meu, alocația s-a dublat. Pe vremea PSD, nici măcar nu s-a luat în discuție această dublare a alocațiilor. Asta ca să vorbim despre ipocrizia opozanților care, de fapt, în Parlament au majoritate. 

Noi ne dorim majorarea alocațiilor. Credeți că anul trecut, când eu am gândit acel amendament și m-am uitat la sume și am decis să majorăm alocația, nu îmi era simplu să pun 500 de lei în loc de 150 de lei? Ba da. Era foarte simplu (….). Doar că aici trebuie să te uiți foarte bine câți bani ai în conturi și câți bani ai în bugetul de stat. Așa am făcut calculele atunci (…).

Alocațiilor copiilor se vor majora. Însă trebuie să vedem după semestrul II cu cât se vor majora. Încă nu știm cu cât vor scădea veniturile”, a declarat Robert Sighiartău, la Puterea Știrilor.

Dublarea alocațiilor a fost amânată la începutul acestui an, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea adoptată de Parlament. Guvernul a susținut că în buget nu erau prevăzuți bani, astfel încât este nevoie ca legea să fie amânată până după rectificarea bugetară din vară. În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaţilor a votat, decizional, propunerea legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Camera Deputaţilor a respins în luna mai OUG 2/2020 care prorogă termenul pentru dublarea alocaţiilor copiilor la 1 august. Ulterior, Guvernul Orban a anunțat că va ataca legea la CCR, care ar urma să tranșeze disputa dintre cele două partide.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *