Skip to content
Economic Știri

Deputatul PNL Robert Sighiartău, victorie în Parlament. Alocațiile pentru copii au fost majorate

ziare.com

UPDATE

Deputatul PNL Robert Sighiartău a anunțat, prin o postare pe Facebook, că ”majoritatea PSD-ALDE s-a șubrezit” și, ca atare, ”PNL a reușit să DUBLEZE ALOCAŢIILE PENTRU TOȚI COPIII!!! ”.

Redăm mai jos postarea integrală:

PNL a reușit să DUBLEZE ALOCAŢIILE PENTRU TOȚI COPIII!!!
Am câștigat astăzi o luptă importantă pentru viitorul lor!
Majoritatea PSD-ALDE s-a șubrezit și am reușit să obținem un vot pozitiv pentru amendamentul PNL, datorită căruia copiii între 0-2 ani vor primi 300 de lei lunar, iar cei între 2-18 ani, 150 de lei.

______________________

Parlamentariii au adoptat joi, un amendament al deputatului PNL Robert Sighiartău care majorează alocația copiilor de la 84 de lei la 150 de lei.

Cu 123 de voturi pentru și 119 împotrivă s-a adoptat amendamentul susținut în plen de deputatul PNL, anunță Hotnews.ro.

Potrivit amendamentului adoptat, efortul bugetar este de două miliarde de lei iar alocațiile s-ar majora începând de luna viitoare, mai exact, de la 1 martie 2019.

Se propune suplimentarea sumelor prevăzute la anexa 3/20/01 a Ministerului Muncii, titlul 9 „Asistenţă socială” cu suma de 2.130.528.000 lei pentru majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând cu data de 1 martie 2019, majorarea alocaţiei de la 84 de lei la 150 de lei, iar pentru copii de la 0 la 2 ani de la 200 de lei la 300 de lei”, a declarat după vot, liberalul Robert Robert Sighiartău.

De precizat este că deputatul PNL a susținut amendamentul și în comisa de buget finanțe la dezbateri însă, acesta a fost respins.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *