Skip to content
București Politică

“Altcineva a făcut bugetul”, spune Firea. Primăria Capitalei şi cele de sector, sub ameninţarea falimentului

Primarul general al Capitașei, Gabriela Firea, a declarat, luni, înaintea ședinței BPN PSD, că premierul Viorica Dăncilă le-a spus vineri în ședința Comitetului Executiv, că nu a fost lăsată să se implice în realizarea legii bugetului de stat, precizând că „altcineva a făcut bugetul, politic”.

Edilul a dat vina pe Guvernul Viorica Dăncilă, condus de facto de Liviu Dragnea, pentru riscul de faliment iminent în care se află acum Primăria Capitalei și cele de sector.

Guvernul României, cel care a fost condus de facto de către fostul președinte al partidului, este vinovat. Nu doar pentru situația de la Primăria Capitalei, ci și pentru situația de la sectoare, pentru că lor le-au dat mulți bani, dar doar pe hârtie, nu au mai ajuns acei bani. Eu le-am spus și colegilor mei, dacă erau solidari cu mine, probabil și nu mă lăsau singură anul trecut în fața fostului președinte al PSD, să ne calce în picioare, probabil că situația se îmbunătățea. La fel și în țară, am înțeles că va fi o întâlnire a Asociației Municipiilor din România cu doamna premier și cu domnul ministru de Finanțe pentru a elucida situația, pentru că în buget lucrurle arată roz, dar, în fapt, lucrurile sunt dezastruoase și repet, nu doar pentru noi, să nu se mai agite adversarii noștri pentru că ne vom repoziționa și vom ieși cu siguranță din această situație dificilă”, a declarat Gabriela Firea, luni dimineață.

Primarul general al Capitalei a relatat că, vineri, în ședința Comitetului Executiv a partidului, președintele interimar PSD Viorica Dăncilă le-a spus că nu a fost lăsată se se implice în realizarea legii bugetului de stat, banii fiind repartizați politic.

Doamna premier ne-a spus și vineri, în Comitetul Executiv, când și colegul meu Daniel Băluță, am ridicat încă o dată problema situației dificile din punct de vedere financiar pentru că nu se respectă practic legea bugetului, ni s-a alocat o sumă mică, dar nici măcar acea sumă mică nu este transferată de la Finanțe la Primăria Capitalei, repet este singura primărie din țară care nu încasează impozite și taxe locale pentru că toate acestea se duc la primăriile de sector. Singurul venit al Primăriei este această repartiție din impozitul pe venit de la Ministerul de Finanțe și sunt banii bucureștenilor și ei trebuie să fie transferați pentru bucureșteni la Primăria Capitalei și la cele de sector. Doamna premier ne-a spus că nu a fost lăsată să se implice în realizarea legii bugetului de stat pentru că lucrurile ar fi arătat altfel. Știți bine care a fost atunci situația, a spus că nu a fost lăsată și că altcineva a făcut bugetul, politic”, a mai spus Gabriela Firea.

Edilul a precizat că săptămâna aceasta va avea loc o întâlnire a primarilor de municipii cu ministrul de Finanțe și cu premierul Viorica Dăncilă.

Acum a promis că se va implica (Viorica Dăncilă -n.r.) astfel încât măcar ce este prevăzut în legea bugetului, așa puțin cât e, dar măcar acel puțin măcar să vină în mod sistematic și regulat și să vă spun și de ce, pentru că degeaba ar putea să vină la un moment dat pe sistemul regularizării sumele în decembrie pentru că noi nu mai putem să plătim nimic la acel moment”, a conchis Firea, conform digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *