Câte azile au fost închise. Anunțul ministrului Predoiu

Inquam Photos / Octav Ganea
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat, joi, referitor la descinderile făcute atât în căminele de bătrâni cât şi în centrele pentru copii sau persoane cu dizabilități, că din cele peste 1000 de unităţi verificate, 24 funcţionau ilegal.

Totodată, el a anunţat că au fost deschise 9 dosare penale , dintre care 5 vizează infracţiuni contra persoanelor.

„Controalele au fost efectuate în baza dispoziției premierului în centrele sociale destinate minorilor sau vrâstnicilor și persoanelor cu dizabilități. Raportarea datelor s-a realizat către Ministerul Muncii și solidarității și pe baza acestor raportări prezint aceste date.

1.037 unități au fost controlate ăi au fost descoperite 24 de centre care funcționau ilegal. Din totalul de 1037 centre verificate au fost dispuse 43 măsuri suspendare, 7 retragere de autorizație sanitară și 6 de închidere. Au fost evaluate peste 13.000 de persoane, circa 1% ele au necesitat relocare. Au fost deschise nouă dosare penale dintre care 5 vizează infracțiuni contra persoanei și 4 infracțiuni de natură economică”, a afirmat Cătălin Predoiu.

Ministrul de Interne a anunţat că ”o dată statistică relevantă este cea potrivit căreia au fost licenţiate în baza legii 197/2012, un număr de 5.197 de servicii sociale, din care 2.812 în sistem public şi 2.835 în sistem privat”. ”Au fost evaluate, controlate, 1.037 de unităţi, dar suplimentar au fost descoperite fără licenţă 24 de astfel de centre rezidenţiale, care funcţionau ilegal”, a spus ministrul.

Predoiu a mai arătat că „datele centralizate la nivelul prefecţilor şi a ministerelor, din toate cele 1.037 dee centre verificate, au fost dispuse 56 de măsuri complementare, respectiv 43 măsuri de suspendare, 7 de retragere a autorizaţiei sanitare şi 6 de închidere, în total 13 centre nu îşi mai desfăşoară în acest moment activitatea”.

Ministrul de Interne a mai afirmat că la faţa locului au fost evaluate 13.044 persoane rezidente, din care 144 de persoane au necesitat relocalizare, aproximativ 1,1% din persoanele evaluate.

 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: