Alte două decese din cauza rujeolei, raportate în ultima săptămână

Sursa: news.ro

Alte două decese cauzate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), fiind vorba despre un tânăr de 26 de ani din judeţul Argeş şi de o femeie de 59 de ani din Bucureşti. Ambii aveau şi alte afecţiuni.

Conform raportului publicat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP, în perioada 1 ianuarie 2023 – 24 martie 2024, în România au fost notificate 9.695 de cazuri confirmate cu rujeolă, din care 11 decese (4 în judeţul Braşov, 4 în municipiul Bucureşti, 1 în judeţul Giurgiu, 1 în judeţul Mureş şi 1 în judeţul Argeş).

Cele mai recente decese au fost raportate la doi adulţi. Al zecelea deces este al unui bărbat de 26 de ani din judeţul Argeş, vaccinat antirujeolic (2 doze), având următoarele comorbidităţi: imunodepresie plurifactorială (corticoterapie îndelungată). Al unsprezecelea deces este al unei femei de 59 de ani din Bucureşti, nevaccinată antirujeolic, având următoarele comorbidităţi: imunodepresie plurifactorială, mielom multiplu.

Cele 9.695 de cazuri confirmate cu rujeolă au fost raportate în 40 de judeţe şi în municipiul Bucureşti.

În perioada 6 decembrie 2023 – 24 martie 2024, conform datelor extrase din RENV, au fost utilizate 104.003 doze de vaccin ROR, din care 16.755 de doze utilizate pentru copii cu vârste între 9 şi 11 luni.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: