Skip to content
Politică Societate

Alte noi modificări cu dedicație în OUG-ul pe Justiție planificat de Tudorel

O serie de modificări la Codul Penal și legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție ar putea fi în beneficiul lui Liviu Dragnea, condamnat în dosarul angajărilor fictive și urmărit penal în Tel Drum.

Mai exact este vorba despre reducerea unor termene de prescripție a răspunderii penale și de abrogarea unui articol din legea 78 în baza căruia șeful PSD a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive.

Reducerea termenelor de prescripție în forma din proiectul de OUG, art. 154 CP:

  • de la 10 ani la 8 ani „când legea prevede pentru infracțiunea săvârșită pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depășește 20 de ani”,
  • de la 8 ani la 6 ani „când legea prevede pentru infracțiunea săvârșită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depășește 10 de ani”.

Totodată, una dintre modificările propuse în proiectul de ordonanță de urgență, obținut de HotNews.ro vizează schimbarea Articolului 155 din Codul Penal, referitoare de întreruperea cursului prescripției răspunderii penale.

Astfel, articolul 155 se modifică și va avea următorul cuprins:

  • (1) Cursul termenului prescripției răspunderii penale se întrerupe pentru fiecare faptă și persoană prin îndeplinirea oricărui act de procedură în cauză care, potrivit legii, trebuie comunicat suspectului sau inculpatului în cadrul procesului penal (conform CP actual)

Continuarea investigației pe Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *