Skip to content
Arad Știri locale

Alți 11 elevi de la Liceul German din Arad au ajuns la Urgențe după dezinsecția din 10 ianuarie. Numărul victimelor a ajuns la 35

Inquam Photos / George Călin

Problemele continuă la Liceul German din Arad. 11 elevi au ajuns la Spitalul Județean, acuzând aceleași simptome ca și ceilalți 24 de elevi de la același liceu care au ajuns la Urgențe în urma unei dezinsecții din 10 ianuarie.

Unul dintre cei 11, în vârstă de 18 anim a fost internat, iar alți doi ar fi urmat să fie internați, dar mamele acestora au refuzat.

În urmă cu o săptămână, 24 de elevi din clasele a V-a și a VI-a de la Liceul German din Arad au fost aduşi cu ambulanţele la spital, după ce s-au intoxicat la şcoală cu o substanţă necunoscută, folosită pentru deratizare și dezinsecție.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Constantin Cătană, a declarat că ”în cursul zilei de vineri (10 ianuarie – n.r.) a avut loc o deratizare în şcoală, iar după cursurile de luni (13 ianuarie – n.r.), unii copii au prezentat diverse simptome, când erau deja acasă”.

”Au erupţii cutanate, iritaţii la ochi sau dureri abdominale, dar nu sunt în stare gravă. Verificăm dacă s-au respectat toate procedurile la efectuarea deratizării”, a declarat Cătană.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *