Alţi 86 de cetăţeni români şi membri de familie evacuaţi din Fâşia Gaza au ajuns în România

INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Alţi 86 de cetăţeni români şi membri de familie evacuaţi din Fâşia Gaza au ajuns marţi în România la bordul unei curse speciale, operate de către Compania Naţională TAROM, anunţă MAE. Până acum, 220 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi din Fâşia Gaza.

”Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că marţi, 14 noiembrie 2023, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituţionale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo şi al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 86 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, evacuaţi din Fâşia Gaza, au fost transportaţi în România la bordul unei curse speciale, operate de către Compania Naţională TAROM”, transmite instituţia.

Cei 86 de cetăţeni români şi membri de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, în cursul zilei de 12 noiembrie, fiind preluaţi ulterior de către reprezentanţii Ambasadei României în R.A. Egipt. O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoţit apoi până la Cairo, de unde au fost îmbarcaţi spre România.

MAE continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi egiptene în vederea facilitării evacuării şi a celorlalţi cetăţeni români şi membri de familie aflaţi în Fâşia Gaza, în funcţie de evoluţiile din teren şi de acordul părţilor implicate. În prezent, trei echipe consulare mobile din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză MAE se află în R.A. Egipt, în vederea sprijinirii demersurilor specifice în teren.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL